Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de 20-25 de randuri cu titlul nu judeca o carte dupa coperta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jamboriulia
3
Ne-ar plăcea să putem spune că aceasta lume este una minunată, cu oameni deschiși, plini de iubire, care nu judecă niciodată pe nimeni… însă nu este cazul. Majoritatea judecăm.
Toți avem povești nespuse despre bucurie, fericire, durere și tristețe care ne fac să simțim și să trăim diferit. Nu mai judeca! In schimb încearcă să înțelegi atât cu mintea cât și cu sufletul.

Atunci când vrei să-l înțelegi pe omul de lângă tine sau pe tine personal, este nevoie să pui judecata pe pauză. Altminteri, o să treci prin viață doar ca un distribuitor de etichete existențiale generatoare de vânătăi și complexe de inferioritate.


stoicaantonio454: la fel
stoicaantonio454: auzi
stoicaantonio454: nu vreua sa cer mult dar mi-a luat 30 de min compunerea poti te rog sa imi dai coroana ?
Utilizator anonim: imi pare rau am avut un cont si mi-am luat ban aveam pe el 5 corone acum nu ami am nimic imi pare foarte rau
stoicaantonio454: ok
stoicaantonio454: multumesc
jamboriulia: cu mare drag!! spor la scris!
stoicaantonio454: am gresit amandoi commentaries la compunere
stoicaantonio454: comentariile*
jamboriulia: eu nu
Răspuns de stoicaantonio454
1

Răspuns:

Nu judeca o carte dupa coperta ei

A fost o data ca niciodata un om bataran amarat si care îşi traia ultimii lui ani pe fotoliu. el a fost un om egoist bogat si cu succes imens . Ii explica nepotului cum ii va lasa firma pe mainile lui si sa aiba mare responsabilitate. Atunci cand batranul vorbea cu nepotul batranul se uita pe geam si spune: ,, Uite il vezi pe gunoierul ala, el nu a devenit nimic in viata si aduna gunoi de pe jos " spuse el. Dar nepotul era curios sa afle de ce a ajuns gunoier dar nu a bagat de seama.

Cat timp batranul isi traia ultimii ani baiatul face cum i-a spus batranul sa citeasca carti de succes si sa puna bani intai si dupa aceea iubire. Trec 8 ani baiatul are responsabilitate mare find de 18 ani.

Batranul zise,,Nepotule stii ca nu mai am timp sunt batran amarat si as vrea sa iesim pentru ultima data la restaurant ".Baiatul a fost de acord,ajung la restaurant si mancarea le-a venit deja.

Batranul mananca usor dar baiatul manca repede atunci baiatul incepe sa se inece. Batranul nu utea sa faca nimic dar sa se uite si atunci de nicaeri apare un gunoier si il salveaza. Baiatul nu stie cum sa ii multumeasca si batranul spuse,, Nu imi vine sa cred mi-ai salvat nepotul!" gunoierul a spus,, domnule eu am fost medic cam acum 10 ani dar am fost alungat afara pentru acuzatii false si am devenit gunoier ca sa imi sprijin familia cu ce pot" Toti 3 au mai vorbit si atunci batranul peste 3 ani ii I se stinge flacara.

Atunci stiind ca el a decedat stiind ca a invatat sa nu judece o carte dupa coperta sa.


Utilizator anonim: multumesc
stoicaantonio454: nu ai pentru ce!
Alte întrebări interesante