Limba română, întrebare adresată de glodeanuclaudia, 9 ani în urmă

Redactează o compunere de 20-25 rânduri în care sa prezinți o întâmplare imaginară petrecuta în timpul unui joc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cosmina188
2
Bolta senina si soarele sclipitor precum un chihlimbar au anuntat o zi perfecta pentru joaca.Mama ne-a trimis,pe mine si pe Mirela, la cumparaturi.

-Trebuie sa luati un kilogram de cirese,un pachet de unt ,foi de placinta si doua kilograme de capsuni.

-Am inteles!am spus eu fericita.

Dupa putin timp am plecat la magazin.Caldura dogorea,iar noi ne-am gandit ca dupa ce terminam de facut cumparaturile , sa ne oprim in padurea din spatele casei.Zis si facut.A durat o jumatate de ora sa cumparam ingredientele pentru placinta cu fructe.

Dupa cum ne-am propus,urma sa mergem in padure.Cand am ajuns acolo,am vazut iepurasi cu blanita alba ca spuma laptelui si pufoasa ca un fulg de nea.

-Mirela!Priveste iepurasul care sta sub acel tufis!E atat de dragut!

Ea mi-a dat dreptate si ne-am jucat impreuna cu el.Dar timpul nu sta-n loc!S-a facut ora douazeci.A inceput sa se intunece,iar noi ne-am dat seama cat era de tarziu.

Cand am ajuns acasa,mama era ingrijorata.

-Unde-ati fost?

Noi i-am raspuns ca ne-a retinut bunica si am pierdut notiunea timpului.Dar chiar in acel moment a aparut aceasta , intrebandu-ma de unde venim.Mama si-a dat seama ca a fost o minciuna,iar noi,nu am scapat nepedepsite.

Dupa aceasta intamplare am realizat ca nu mai trebuie sa ascund niciodata adevarul pentru ca minciuna are intotdeauna picioare scurte

glodeanuclaudia: Mulțumesc
Alte întrebări interesante