Limba română, întrebare adresată de PrettyAngel, 9 ani în urmă

Redactează o compunere de 80-150 cuvinte in care sa relatezi o întâmplare imaginara petrecuta la curtea regelui Soare,Ludovic alXIVlea.Repede,va rog mult de tot!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Darius211
50
Poti sa scrii ca si cum ai visat.
In timp ce invatam la istorie depre regele Ludovic al XIV lea am adormit, dupa ceva timp ma trezisem intr-un taram minunat incaract de istorie si de frumusetii.
Ajunsesem la un maret castel incarcat de turnuri inalte ce mangaiau norii cand dintr-o data am auzit mult zgomot am inceput sa urmez puternicile sunete pana cand ajunsesem pe podul castelului unde taranii acuzasera 3 tinere de vrajitorie si cereau regelui sa scape de vrajitoare prin arderea lor pe rug sau spanzurarea acestora. Regele stand pe un balcon sustinut de 2 stalpi de piatra se gandea ce putea face sa salveze sarmanele fete si sa linisteasca multimea infocata de oameni. Vazand ca gardienii nu erau atenti am intrat repede in castel si am inceput sa caut camera unde era regele ca-sa ii propun cateva idei.
.............Mai scrii ceva aici, sper sa iti fii venit ceva idei...........
Ma bucurasem ca cele 3 fete nu erau vrajitoare si viata lor a fost salvata de rege.
Regele mi-a propus sa ii fiu mana lui dreapta si a tinut un festin in cinstea mea dar pe cand sa ma recompenseze am auzit un zgomot tare, era ceasul ma trezisem, trebuie sa merg la scoala :)
Alte întrebări interesante