Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 80-150 de cuvinte(10-15 randuri) in care sa descrii un experiment stiintific efectuat la una dintre orele de fizica(sau chimie, sau biologie) sau la care ai asistat si care ti-a starnit interesul in mod deosebit.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kokolino19
152
La una din orele de chimie doamna profesoară ne-a anunțat că ora următoare o să face în cabinet un experiment. A numit elevul responsabil să ia legătura cu laboranta și să pregătească experimentul. Eram foarte curios ce se va întâmpla. Doamna profesoară nu ne-a divulgat secretul, a lăsat curiozitatea să ne domine. A sosit ora cu pricina. În clasă,colegul meu și doamna laborantă, au adus o lampă de spirt, o eprubetă, o plăcuță de sticlă, un pet din plastic cu apă și un chibrit.
Doamna profesoară ne-a spus că vom demonstra cu ajutorul unui experiment procesul de evaporare a apei. A fost aprinsă lampa de spirt, s-a turnat apă îneprubetă și s-a pus pe capacul de pe lampă. Am fost atenționați să urmărim bulelel de aer care se formau în eprubetă pe măsură ce apa se încălzea. Apoi au început să iasă aburii, doamna profesoară a acoperit vasul cu plăcuța de sticlă iar noi am observat cum picăturile de apă se condensau pe plăcuță. După ce am asistat la experiment am notat explicațiile în caiete. În concluzie, doamna profesoară ne-a precizat că aceste fenomene - evaporarea și condensarea - se produc singure în natură și contribuie la reîmprospătarea apei.
Alte întrebări interesante