Limba română, întrebare adresată de andreeaonica17, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere, de 80-150 de cuvinte, in care sa descrii un oras pe care l-ai vizitat sau pe care ai dori sa-l vizitezi.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vasalagbogdan1
85
Bucuresti    

             Un oras plin de minunatii si de locuri foarte frumoase. Bucuresti are o arhitectura ca cea a parisulu, dar fara turnul Eifeel (scz. nu stiu cum se scrie). 
         Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai populat oras si cel mai important centru comercial al tarii, insumeaza aproape 430.000 de locuitori. 
         Bucuresti se afla in sud-estul Romaniei, intre Ploiesti si la nord Giurgiu. Bucuresti este situat pe malurile raului Dambovita, afluent al Dunarii.
          Clima in Bucuresti este temperat-continentala, specific Romaniei.
                   Legenda spune ca Bucuresti a fost fondat de un boier pe nume Bucur. Conform altor povestiri Bucuresti a fost fondat de catre Mircea cel Batran, la sfarsit de secol XIV (14). Bucureștiul este cel mai mare centru economic al României.   Bucureștiul este un important nod feroviar, rutier și aerian
                  Acesta este cel mai minunat oras pe care eu l-am vazut, deoare ce este capitala Romaniei, tara mea natala! 


Răspuns de crinairin
95
   Iasi
    Minunatul oras Iasi,situat in zona Moldovei lui Stefan cel Mare este unul dintre cele mai frumoaseorase din tara.
   Orasul are o istorie memorabila si e un oras infloritot,demn de vizitat.In centrul orasului se afla enigmaticul parc Copou al lui Eminescu,cu teiul lui de peste un secol,unde poetul se odihnea,scriind poeme nemuritoare.Si apoi,Piata Unirii imensa si forfotand de oameni,marile si celebrele universitati,care au dat si inca dau tarii,tineri care duc mai departe prestigiul lor.La marginea orasului se afla numeroase intreprinderi si fabrici,sursa de munca pentru locuitori.
    Iasul este un oras vechi supranumit orasul intelectualilor si al ctitoriilor,avand multe manastiri construite in stil antic si monumente ce cinstesc amintirea marilor domnitori din vremurile apuse,pastrand istoria totusi intacta.
    Astazi Iasul e mult prea modernizat,un oras european,dar in care vechiul si noul se imbratiseaza,pastrand aceasta unire intr-o perfecta armonie.Acest oras merita vizitat,adorat si respectat,fiindca e o mare parte a Moldovei prea zbuciumata.
Alte întrebări interesante