Limba română, întrebare adresată de TeenWolf9, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 80-150 de cuvinte in care sa ti exprimi opinia despre alegerea unei profesii. Dau coroana!!! :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Loredana33
3
Viitorul ne rezerva multe,e o usa cu multe surprize.E timpul care ne v-a prinde din urma,e timpul care va face sa dispara prezentul.
Toti avem idealuri,visam la o viata care poate atinge perfectiune,ne dorim ce e mai bun.Visam la meseria ideala,fiecare vrem sa aratam lumii ca suntem cei mai buni,visam la o familie care sa ne sustina si sa ne iubeasca,visam la un nou inceput.
De mici copii am avut ideei schimbatoare cu privinta la,,Ce o sa ma fac cand cresc mare?”.Fiecarei persoane i se potriveste o meserie,de la doctor la politist.
Eu personal,mi-am dorit sa am multe meserii,dar odata cu inaintarea varstei,m-am schimbat.Acum vreau sa fiu avocata,pentru a reprezenta drepturile omului,pentru a-l sustine,sa simta ca e acolo cineva caruia ii pasa,sa ajut,sa multumesc si sa satisfac.Nu e o meserie usoara,si stiu asta,dar asta imi doresc,asta vreau,nu-mi pasa cat va trebui sa muncesc,voi reusi.
Stiu ca nu e usor,nu stiu daca va fi totul cum vreau eu,stiu sigur ca nu voi lasa viitorul sa-mi strice linistea.Daca va fi nevoie il voi intrunta cu aceleasi arme ale ratiunii cu care lupt astazi impotriva prezentului.
Imi doresc o familie,imi doresc copii pe care sa ii iubesc cu aceeasi intensitate cu care am fost iubita,vreau sa ii vad crescand…,vreau sa fiu batrana sa simt cum am trecut prin toate:prin durere,prin bucurie,prin tristete,prin fericire,sa simt aceeasi durere de munca pe care o simt parintii nostri.Vreu sa fiu tot eu,mereu imbujorata,mereu cu zambetul pe buze,mereu la fiecare stranut sa fiu acolo si sa spun:,,Sanatate,…cu placere!”.Vreau ca mama sa fie langa mine mereu,dar stiu ca e imposibil,dar intr-o alta viata va fi.
Toti cerem mult prea mult de la viata,dar asa suntem,nu ne multumim niciodata cu ceea ce avem,niciodata nu e suficient,vrem tot mai mult.
Putem afla ce suntem,dar nu vom sti niciodata ce putem fi.

07vladutzu07: e buna pentru examenul de anul acesta pentru ca sunt 150-250 cuvinte si e chiar buna
07vladutzu07: si acum ca am scris-o depaseste deci si ce sa alegi din ea
Alte întrebări interesante