Limba română, întrebare adresată de vsvshhshhh, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de 80-150 in care sa realizezi portretul unei persoane care te.a influentat pe parcursul devenirii tale pe care o comsideri un model.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Salvatorul2017
8
Cu mult timp în in urma am cunoscut o persoana cu calități deosebite si un comportament civilizat. Aceasta persoana pot sa spun ca mi.a schimbat viata. Prin felul ei de a fi ,ma ajutat sa fiu ceece sunt astăzi. M.a invatat respectul față de totii oamenii si cel mai mult mi.a placut ca mi.a sadit in suflet Credinta in Dumnezeu. Ma invatat si ma îndrumat spre cele duhovnicesti. Imi aduc aminte ca aceasta persoana avea un temperament blând, nu o vedeai niciodata supărată. Nu tinea niciodata dusmanie, vorbea si respecta pe toata lumea. Daca aveai nevoie de ajutor nu întârzia sa ti.l dea si nu primea nimic în schimb. Daca îi intindeai mana sa îi dai ceva zicea: " Nu eu am făcut acest bine ". Mai bine dai celui care are nevoie ca eu am, chiar dacă nu avea. Parca si acum il vad in ochi, avea parul blond, fata ovală, ochi verzi, spincene dese. Pe fata lui se citea o pace si o liniste ce nu găsesti la orice om. Nu voi uita niciodata acest chip de înger, care m.a ajutat atunci cand mi.a fost cel.mai greu.

vsvshhshhh: Iti multumesc mult !
Salvatorul2017: Cu multă placere!
Răspuns de Mery2017
7
De a lungul vieții mele am întâlnit multe persoane,dar o singură persoană mi a rămas în suflet și mă gândesc cu drag la ea,o iubesc si o voi iubi mereu.Este mama mea,o persoana devotata familiei,fidela,un model pentru mine.Pentru mine este un model,m a născut ,mi a dat viață,m a ferit de foc,m a învățat să fac orice,sa muncesc,m a învățat să fiu un om simplu si cu sufletul curat.M a învățat ce e iubirea,respectul,ce înseamnă să ajuți.Este un suflet nobil cu multa căldură sufletească,un om care nu a zis niciodată nu pot.Cand alții i au cerut ajutorul,nu a ezitat i a ajutat cum a putut.Este modelul meu în viața,cand o să fiu mare vreau sa fiu ca ea,cu multa dragoste pentru aproapele,un om cu suflet mare care ajută fără a cere ceva în schimb.Aceasta este mama mea și o iubesc enorm pentru felul ei de a fi.
Alte întrebări interesante