Limba română, întrebare adresată de AnisiaDonici, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de argumentare, a apartenentei genului liric operei " O, ramai" de Mihai Eminescu !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabidobrea02
7
genul liric cuprinde totalitatea textelor scrise in versuri sau mai rar,in proza in care autorul isi exprima sentimentele sau viziunea despre lume in mod direct pintr-un limbaj artistic
in opinia mea,textul ,,o ramai,, de mihai eminescu apartine genului liric ,intrucat respecta trasaturile specifice acestui gen literar.
un prim argument potrivit este prezenta eului liric evendentiat prin marci ale subiectivitatii.in acest sens,la nivelul textului indentificam verbe si pronume la persoana I (eu vad,eu fac),pronume la persoana a II a(te,ta) precum si interjectia o
un alt argument al apartenentei la genul liric se refera la modurile de expunere specifice. astfel, la nivelul textului se remarca prezenta descrierii(miscarea naltei ierbi),monologul confesiv(a-ntelege nu mai pot),precum si a monologului adresat(o ramai,ramai la mine)
in concluzie,testul poetic  o ramai... de mihai eminescu apartine genului liricprin limbajul poetic subiectiv si expresiv,prin scrierea textului in versuri si indentificarea procedeilor artistice.

vezi ca in paranteza sa pui si ghilimelele


AnisiaDonici: Multumesc mult :** 
Alte întrebări interesante