Limba română, întrebare adresată de alexcuzic06, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere de cel putin 150 cuvinte pornind de la "Cei mai puternici fac legea". Mod principal de expunere, naratiunea
Cat mai repede va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Sa pornimm in topul celor puternici!

 Daca te referi la cei "bogati"  ( adica oameneni de afaceri) care isi permit sa faca  "legea" este una, dar daca te referi la cei puternici ( si aici ne referim la cazuri particulare din chiar anturajul tau) care fac "legea" este altceva.

Oricum ne vom referi la ambele sensuri ale celor afirmate.

Intr-adevar, de cativa ani buni cam , din 2000, dupa descoperirea Internetului, afacerile celor care au stiut sa investeasca  pentru a obtine imediat un profit consistent a luat amploare. Astfel au aparut pe mapamond oameni ca  Mark Zuckerberg ( fondatorul retelei de socializare Faebook),  Bill Gates ( fondatorul Microsoft),  Elon Musk ( detinatorul companiilor Tesla, Boring Company şi SpaceX), Jeff Bezos ( fondatorul multinationalei companii Amazon) si nu in ultimul rand Ion Tiriac. Acesti oameni si multi altii ca ei care nu sunt neaparat atat de cunoscuti,  cu diverse afaceri in economie, arta, tehnica isi pot permite sa faca "legea", adica sa impuna anumitor guverne, in anumite conditii diverse  decizii.

Desigur, ca mult mai tarziu vei studia la istorie sau sociologie factorii care tin de implicarea directa sau indirecta a acestor personaje fabulos de bogate care la un momentdat isi pot permite sa conduca destinele unor state au chiar a tuturor!

Daca ne referim la cel de-al doilea sens al afirmatiei facute, putem sa fim sau nu de acord cu aceasta, deoarece nu intotdeauna daca esti putenic, poti sa faci "legea " dupa bunul tau plac. O vorba destul de des intalnita  spune ca "legea-i una pentru toti"!  Pentru acest lucru trebuie sa fii si foarte bine pus la punct cu legislatia, comunicarea, impactul pe care il are fapta ta cu masele, consecintele care ar rezulta dintr-o  anume situatie sau stare. Intr-un cuvant, nu  pot fi de acord cu aceasta afirmatie !

Ca in viata de zi cu zi acest lucru nu se respecta... este bine stiut! Ca oamenii care nu dispun de influenta, putere sau bani sunt umiliti, jigniti,  marginalizati, scosi efectiv din randul celor care fac "legea" dupa bunul lor plac,  iarasi este stiuta.

Oricum, vremurile actuale subliniaza destul de evident afirmatia de la care am pornit!

Explicație:

Alte întrebări interesante