Limba română, întrebare adresată de mihai1885, 8 ani în urmă

Redactează o compunere, de cel puțin 200 de cuvinte, în care să compare peisajul pe care îl vezi de la fereastra casei tale, toamna, cu acela pe care îl vezi iarna.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralucaioana243
73

Fereastra mea

Privesc curioasă priveliștea de după fereastră. Cum frunzele au alcătuit un covor de frunze colorate iar odinioară, era un covor alb și stălucitor. Mama natură ne oferă atât de multe și noi de abia acum o apreciem. Cu sutele ei de culori ce parcă sunt rupte de realitate. Mă încalț repede și ies în curte, printre copacii vestejiți. Observ cum arată grădina, toată în culori calde si plăcute, nu vreau să se oprească liniștea aceasta ! Mă așez ușor pe frunze, îmi închid ochii și trag aerul brumăros în piept. Sunt ultimele zile de toamnă si încerc sa imi iau rămas bun de la acest colțișor de rai. In curând, voi purta căciulițe și voi merge la derdeluș. Vom avea o plapumă ce se va așterne ușor pe pământul nostru. Nu îmi pare rău, ba chiar de abia aștept ! Să se întoarcă repede toamna iar când se întoarce, aștept același spectacol de culori iar de la iarnă am așteptări mari ! Când o să scape iepurii în curte, cu greu ii voi distinge de albul curat din curte. Intru in casă deoarece nu eram gros îmbrăcată. Imi fac un ceai rapid pentru a putea monitoriza frunzele cum se desprind usor de crengile copacilor uscați. Veverițele sunt si ele prezente la datorie. Sparg niște ghinde. Le văd ușor cum scapă coaja de la ghinda. De sub o frunză-două, vezi o mică tulpină cum iese, de la ghindele lor.

Nu știu dacă aici sunt chiar 200 de cuvinte, dar sper să te ajute


mihai1885: mersi mult, te pwp
MariusCiofu2006: cea ce am cerut eu e primavara nu toamna
ralucaioana243: ce a cerut băiatul, este despre toamnă
ralucaioana243: dacă tu vrei despre primăvarală, mai caută
georgianacruceru80: ms
georgianacruceru80: mult
marialexandru74: Mulțumiți-va cu ce ați primit, având în vedere că voi nu știți a scrie corect! Acesta persoana a muncit din greu că sa încerce să vă ajute, așa că nu mai faceți mofturi!
marialexandru74: Se scrie ceea nu cea sau ce a
Alte întrebări interesante