Limba română, întrebare adresată de qwertyuiop173, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de cel puțin o pagină despre rolul cărții și al școlii în viața noastră. ​Vă rog să mă ajute cineva până mâine.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelacristiana2008
1

Explicație:

Cartile si scoala ocupa un rol foarte importanta in viata noastra. Din fiecare se invata lucruri pretioase, care cele mai multe ne vor fi de folos.

Cu ajutorul scolii ne dezvoltam din multe puncte de vedere, cum ar fi: intelectual- invatam lucuri pentru viitorul nostru, cultara generala; invatam sa ne comportam cu cei din jur, fiind mereu inconjurati de oameni, invatam sa gestionam situatii noi, neprevazute si dificile. De asemenea, scoala ne ajuta sa gestionam

emotii, care apar la tot pasul si cu care ne confruntam zilnic. Invatam sa toleram, sa fim empatici, intelegatori, buni, calmi si rabdatori.

Cartile in schimb ne ajuta sa ne dezvoltam imaginatia, sa visam lucruri la care nu putem ajunge si care nu exista, sa ne faca sa zambim cu gandul ca este. adevarat si sa ne intristam atunci cand ceva rau se intampla.

un alt lucru benefic pe care il aduc cartile este vindecarea. cartile au puterea de a vindecare si intelegere. atunci cand citim, suntem implicati intr o poveste si mintea noastra nu mai zboara la problemele pe care le avem.

cartile ne ajuta si ele sa ne dezvoltam vocabularul, sa ne imbunatatim relatiile inter umane zi sa invatam cum sa gestionam unele situatii. de asemnea, cartile ne ajuta sa nu repetam greselile. atumci cand citiam o carte si personajele fac un pas gresit, mai tarziu cand poate vom fi intr o situatie asemanatoare, vom stii. ce sa facem si cum sa probcedam

In opinia mea, scoala si cartile joaca un rol importanta in dezvoltarea toatala a unui om.


qwertyuiop173: Mulțumesc mult!
adelacristiana2008: cu placere
Alte întrebări interesante