Limba română, întrebare adresată de testos, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de minim 15 randuri cu titlul Furtuna de zapada 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Walvemore
33
            Furtuna de zapada
Din camera incalzita si slab luminata, observ pe geam ceva argintiu si stralucitor. Ma aproprii si ating cu mana, nu simt nimic diferit, decat geamul putin rece, de la gerul de afara. Este destul de intuneric, dar realizez ca nu era decat un cristal de gheata, impregnat pe geamul casei mele, asa ca ma retrag dezamagit,spre semineu, sa-mi continui lectura nu prea captivanta.
Dupa nici cateva fraze citite, aud un vuiet puternic ce-mi transmite un  fior intens spre sina spinarii. Ma indrept din nou spre geam sa vad ce se intampla, si de data asta hotarasc sa ma uit mai cu atentie. Era o furtuna in toata regula, una care parca incerca sa se razbune pe toamna care era oricum de mult plecata.
Eram singur in casa dintre copaci, iar furtuna de zapada nu parea sa se opreasca. Cu trecerea timpului incepeam sa cred ca ma pedepseste pe mine, iar frica mi se instalase in pori si in oase. Nu stiu de ce imi era frica, simteam ca o sa intre pese mine in casa si o sa ma distruga cu raceala ei, asa ca m-am dus spre cel mai calduros loc. Am tras fotoliul confortabil cat mai aproape de foc si m-am infofolit si am incercat sa ma gandesc la vara care parea atat de departe, si greu de atins, dar m-am straduit sa-i primesc caldura in suflet. Amintiri frumoase se strecurau acum in mintea mea, si sufletul parca se incalzea, iar frigul iernii era doar o simpla furtuna.
Dimineata furtuna disparuse, lasand in urma doar mormane maturate de zapada. Nimic rau nu se intamplase, doar o iarna friguroasa, era pe cale sa-si scuture covoarele.

Nu stiu cat de buna e, sau daca e adecvata, dar mi-a facut placere sa o scriu. Probabil colegii tai or sa scrie clisee despre cum au scapat ei de furtuna de zapada din mijlocul muntelui, sau cum craiasa zapezii le-a mancat puta digerata.
Sper macar sa-ti placa sa o citesti. :)


Alte întrebări interesante