Limba română, întrebare adresată de Corinutza33, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de minim 150 de cuvinte în care sa demonstrezi ca fragmentul citat din opera literară "Amintiri dintr-o călătorie" de Calistrat Hogas este o descriere literară.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de oydereHYYIII
10
In opinia mea , Amintiri dintr-o calatorie de Calistrat Hogas este o descriere si o opera epica deoarece  autorul prin intermediului personajeor transmite ganduri , idei  si admiratia imaginilor artistice. 
    In primul rand , un argument care se refera  la   modul principal de expunere care se imbina cu naratiunea si formeaza o opera atractiva pentru cititori .Sa nu uitam ca modul de expunere predomionant  in text descrie un peisaj din natura pe timp de vara deci inseamana ca  ca exista foarte multe pasaje descriptive.
     O alta  caracteristica adusa sunt figurile de stil care imbogatesc vocabularul acestei opere  sau chiar exagereaza . Epitetul este cel mai des folosit in  text dar si  hiperbola de exemplu : o trasnitura colosala , si brazi si platini ametitor de inalti .
      Ultima caracteristica sunt imaginile artistice care se impletesc cu figurile de stil si ceeaza un peisaj de vis . Niste exemple de imagini artistice sunt imagini vizuale  soarele alb de fierbinte ,  dealurile acoperite cu fanete si samanaturi si  imagini auditive glasul vantului , ajunge pana la noi  glasul omului si al toporului  ,  o trasnitura colosala  umple vaile muntilor .
      In concluzie , opera Amintiri dintr-o calatorie scrisa de marele autor Calistrat Hogas comform tuturor trasaturilor prezentate mai sus este o descriere literara .
Alte întrebări interesante