Limba română, întrebare adresată de 3DWaffle, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de minim 150 de cuvinte in care sa ai o intamplare petrecuta in familie. Vei surprinde o emotie traita de unul dintre personaje avand totodata o secventa descriptiva si una dialogata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alecar42
15

Răspuns:

Era primăvară. De după dealuri se ridica un soare leneș și somnoros. Un soare care parca ar mai fi vrut și el să doarmă, la fel ca mine, însă nu mai putea... Nici măcar mărețul soare nu putea...

Lumina calda și blândă, roua de pe iarba, scuturata de vânt și mângâiata de razele pașnice, te îmbiau la somn, la un somn profund.

Dar nu mai puteam dormi. Era duminică. O zi minunata de mers in drumeții. Știam că nu puteam întârzia. Eu și cu familia mea, cu părinții mei, trebuiam să mergem la un curs de echitație.

Așa ca in acea dimineață minunata, ne-am urcat în mașină și am pornit.

Drumul nostru trecea printr-o pădure, cu multi copaci verzi și stufoși.

Dar atunci, deodată, o căprioară maiestuoasa se arată în fața mașinii. Tata frana brusc, facandu-ma pe mine și pe mama mea sa ne speriem. Dar totul era bine. Nimeni nu era rănit.

- Ești bine? mă întrebă mama.

-Asa cred, am răspuns eu. M-am speriat foarte tare... Am crezut că o să lovim căprioara.

-Eu nu de căprioară îmi făceam griji, ci de tine, îmi răspunse mama. Credeam că te-ai lovit când am frânt brusc.

-Nu, sunt bine!

Și ne-am continuat drumul.

Când ajunsesem la cursul de echitație, într-o comună din zona Iașului, am realizat că echipamentul necesar îl uitasem acasă, pe o masa din sufragerie. Nu ne-a picat bine, dar am avut noroc că domnul de la călărie avea tot ce ne trebuia.

A fost o excursie frumoasa, umpic "neobișnuită" , dar frumoasa...


alecar42: coroana?
alecar42: pls
Alte întrebări interesante