Limba română, întrebare adresată de surugiuariana, 8 ani în urmă

Redactează o compunere de minimum 120 de cuvinte (12 rânduri) în care să relatezi o întâmplare deosebită petrecută toamna, pornind de la enunțul: Negurile se lasă perdeluind zările. Dă compunerii tale un titlu expresiv.

Vă rog repede că trebuie să o trimit în 30 de minute.

Mersi!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lemon91
1

Răspuns:

Lucruri simple

Negurile se lasă perdeluind zările. Noaptea friguroasa îmbracă ruginiii copaci de toamna. În acest moment, liniștea devine asurzitoare. Un zgomot. Apoi altul. Sunete de nedescris acoperă liniștea nopții. Pe cerul fără stele, o umbra acoperă luna, lăsând totul în întuneric. Ce sa fie? Ce se ascunde în negura nopții, ascunzându-se în spatele copacilor muribunzi, ce se ascunde în umbre, ce ma scoală din cuverturile de bumbac pufos? Mister.. Poate ca nu voi afla niciodată. Poate ca va rămâne un secret nedezvăluit, ascuns în spatele unui lacăt ruginit, al unui simplu copac cu frunze arămii. Poate ca voi sta nopți întregi gândindu-mă la asta. Poate...

O briza plăcută îmi ciufulește parul. Spre uimirea mea, doi ochi strălucitori sclipesc în lumina lunii. Aripi cu pene de abanos își iau zborul spre răsăritul de soare. Un ultim strigat, al unei păsări, îmi cuprinde pana și cele mai adânci locuri ale sufletului meu. Dar... Toate astea... Sunt doar lucruri simple.

Explicație:

Alte întrebări interesante