Limba română, întrebare adresată de olivia2004, 8 ani în urmă

redacteaza o compunere , de minimum 150 cuvinte , in care sa prezinti mesajul poeziei Eu nu regret de magda isanos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
51
         In opinia mea, mesajul operei literare „ Eu nu regret ” de Magda Isanos este sentimentul predominant al poeziei. Poezia este un monolog liric ce abordeaza tema regretului si a tristetii, textul prezentand ideea centrala.
         Ca in orice opera lirica, mesajul artistic are caracter subiectiv,transmitand cititorului gandurile, sentimentele, starile sufletesti ale poetului ce apare aici in ipostaza omului ce mediteaza la trecerea timpului. Sentimentul dominant reiese din titlul poeziei, regretul provocata de durerea unei povesti de iubire.
       In alta ordine de idei, mesajul dezvaluie in mod subtil printr-un limbaj expresiv, care creeaza imagini artistice sugestive. In plus, ideea de regret si iubire este sustinuta la nivel lexical prin prezenta unor termeni din campul lexical al cuvintelor ” regret ” si ” iubire ”. Toate acestea creeaza o atmosfera sau univers in care predomina iubirea.
      In concluzie, textul suport transimite cititorului sentimentul de iubire si regret, poezia impresioneaza prin viziunea originala asupra temei, prin profunzimea ideilor si a sentimentelor transmise.

olivia2004: multumesc mult
Utilizator anonim: cu placere !
Alte întrebări interesante