Limba română, întrebare adresată de ULTIMATEdesteptu, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere de minimum 150 de cuvinte, in care sa motivezi apartenenta la genul epic a textului "In casa bunicilor" de Ionel Teodoreanu.
In compunerea ta, trebuie :
-sa precizezi patru trasaturi ale genului epic
-sa prezinti detaliat doua trasaturi ale genului epic, valorificand fragmentul dat
-sa respecti structura specifica tipului de compunere cerut
-sa ai obligatoriu numarul minim de cuvinte precizat
Va rog sa ma ajutati !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Retrica07
47
Opera literara "in casa bunicilor" de Ionel Teodoreanu apartine genului epic , fiind o creatie specifica literaturii , scrisa in proza , in care artistul transmite in mod indirect ganduri ,idei si sentimente prin intermediul naratorului , actiunii si al personajelor.
In primul rand , titlul format la nivel morfologic dintr-un grup nominal , numeste locul principal unde se desfasoara actiunea. Naratorul ,vocea autorului este prezent in text prin relatarea la persoana a 3-a , din perspectiva obiectiva: "tata zambeste" , "armasarii pot fugi" etc..Prin tusa de subiectivitate a persoanei 1 , naratorul se implica in poveste.
In al doilea rand , ca orice opera epica si aceasta are un fir narativ bazat pe insiruirea intamplarilor pe momente ale actiunii (aici poti adauga rezumatul povestii ).
Pe de alta parte , la actiune iau parte personaje plasmuite de imaginatia autorului pentru a reprezenta tipologii umane: bunicii si nepotii.
In alta ordine de idei , naratiunea este principalul mod de expunere, prezenta in verbe de actiune : "se duce" , "ascute" , "ia (cu sensul de a lua) etc.
In concluzie , aceasta opera apartine genului epic deoarece autorul ,prin vocea naratorului si cu ajutorul actiunii si al personajelor transmite ideile relatiei nepoti-bunici de-a lungul timpului.

Sper ca ti-am fost de ajutor :3. M-am chinuit ceva la ea.

ULTIMATEdesteptu: Iti multumesc din tot sufletul ! :D
Retrica07: Cu multa placere :3 si mult succes in continuare!
Alte întrebări interesante