Limba română, întrebare adresată de diegomihai339, 8 ani în urmă

Redacteaza o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa motivezi apartenenta poeziei Bunica de St O Iosif la genul liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de misterioasa15000
10

Eu consider că textul „Bunica “ de Stefan Octavian Iosif apartine genului liric .

Apartin genului liric operele literare in care autorul își exprimă in mod direct gândurile , sentimentele si ideile prin intermediul eului liric. Vocea sa poate fi identificată in text prin mărcile lexico-gramaticale : limbaj expresiv , formele pronominale si verbale de persoana l singular si plural , punctuație expresivă, substantive in Vocativ , interjectii, invitatii retorice etc. Textul este scris in versuri , grupat in strofe , iar expresivitatea e sporită de muzicalitatea , realizată prin rimă , ritm , măsură.

Poezia „Bunica “ de Stefan Octavian Iosif apartine genului liric deoarece autorul își exprimă in mod direct si nemijlocit gândurile , ideile si sentimentele de admiratie prin intermediul eului liric .

Tema poeziei este creația si iubirea despre bunica lui .

Discursul liric este alcătuit din imagini artistice realizate cu ajutorul figurilor de stil. Predomină imaginile vizuale îmbinate cu cele auditive „ Era frumoasă de nespus “ sugerează admiratia pe care o are autorul fată de bunica lui caracterizândo precum o impărăteasă , in toată poezia autorul își exprimă sentimentele de dragoste față de persoana mult iubită dorinduși să nu o piardă din gândurile sale . Caracterul liric al textului este evidentiat si prin structura acestuia de tip catren .

Modul de expunere este descrierea combinată cu naratiunea .

In concluzie , prin toate trăsăturile mentionate mai sus putem spune că poezia apartine genului liric .

Succes .

Alte întrebări interesante