Limba română, întrebare adresată de andreigtare, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere descriptiva de 10-12 randuri in care s prezinti n peisaj de primavara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silverndlle
16
                         primavara a sosit!

primavara....cuvantul invierii si al soarelui care rasare precum gioceii din zapada. sa iubesti primavara este la fel de conparabil precum a iubi o fata frumoasa...o raza de soare.
     campia verde se intinde la orizent si caldura soarelui topeste zapada trecutei ierni. florile se nasc,lalele,branduse... flori minunate! suntacoperite de cerul albastru precum oceanul,intens si patrunzator. vestitorii primaverii apar. pasarile zboara venind cu al lor cantec divin. cerul e umplut de frumumoasele innaripate.
   iar eu, un om ce priveste intregul teatru al naturii.
Răspuns de ste
21
Verdele ierbii acopera pamantul pana cand imbratisarea cu cerul devine o realitate,
nicidecum o iluzie optica. Copacii isi etaleaza frumusetea mugurilor "albi, roz..puri"cum ar spune Bacovia , iar Soarele, strengar fara pereche , orchestreaza
veselia noului anotimp. Primava este, de fapt, mai mult decat un anotimp, este o stare de spirit. Bucurie si speranta, asa s-ar putea numi motto-ul acestei fiice minunate a anului.
Pasarile isi manifesta si ele placerea "barfind"te miri ce cu suratele lor pe ramurile imbietoare ale copacilor, iar dulcea lenevie de primavara e inganata si de susurul
molcom al raului din apropiere care,dinadins parca isi incetineste viteza ..pentru a saluta si a fi salutat de toata natura.
Omul...sub umbrela colorata a unui copac batran si intelept, mai batran si mai intelept decat ar putea fi el insusi vreodata, se gandeste la....nemurire.


ste: multumesc pentru coroana
andreigtare: Cu placere.. am mai pus o intrebare aia cu planul de ide... ai puta sa ma ajuti?
andreigtare: putea*
Alte întrebări interesante