Limba română, întrebare adresată de htiktoky, 7 ani în urmă

Redacteaza o compunere despciptiva de 25 de rânduri despre portretul Ecaterinei Manu
PLS DAU COROANA

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alfrfysruhg
2

Răspuns:

parerea mea despre portretului Ecaterinei manu este ca tânără pare o Domnița educat și bogată având în vedere bijuteriile purtate de ea/dansa.Tanara este îmbrăcată elegant, poarta un sal subțire ca o ,,boare de vânt,, peste o rochie alba. Ea are un par matasos, ochii acesteia par melancolici de un verde-turcoaz,iar buzele ei de un roșu aprins.Bijuteriile ei par prețioase iar în spatele ei apare un minunat peisaj de primăvară.Mainile ei albe ca spuma laptelui sunt incrucisate, iar obrajii ei sunt imbujorati.Fata ei exprimă seriozitatea dar și frumusețea și tandrețea tanerei.

Artistul Constantin Lecca a scos în evidență toate caracteristicile uimitoare ale Ecaterinei Manu, aceasta fiind creionata în diferite culori.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!!

succes la scoala


htiktoky: Ms
alfrfysruhg: cpl
Răspuns de egormusuroi
1
Ecaterina Manu a fost o figură remarcabilă în cultura și societatea românească. Născut la București în 1887, Manu a fost o femeie înaintea timpului ei. A fost scriitoare, traducătoare, jurnalistă și activistă care a luptat pentru drepturile și educația femeilor.

Manu era fiica unui avocat proeminent și a primit o educație excelentă. Ea vorbea fluent mai multe limbi, inclusiv franceză, germană și engleză, ceea ce i-a permis să citească și să traducă multe opere importante ale literaturii. Traducerea ei a sonetelor lui Shakespeare în limba română este încă considerată o capodoperă.
Alte întrebări interesante