Limba română, întrebare adresată de crysty5, 9 ani în urmă

redactează o compunere în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii la un obiectiv istoric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Estela00
6
Vizită la Cazinoul din Sinaia
Era o zi frumoasă de vară în Sinaia. Trecând pe lângă frumosul parc, observ o clădire albă, uriaşă şi extrem de frumoasă: cazinoul.
Mă decid să vizited frumoasa clădire. Turul începe de la etajul de sus, unde putem observa o sală mare de teatru, unde în prezent se țin congrese, săli în care se jucau cărți între cei bogați şi saloane luxoase pentru cei regali. Erau şi diferite camere şi birouri, folosite în trecut de soții Ceauşescu.
Am văzut săli gigantice, care se folosesc acum pentru congrese. Am văzut camere care aparțineau regilor, cum ar fi regina Maria sau Carol 1. Erau, de asemenea, camere destinate picturilor şi operelor de artă ale artiştilor.
Cazinoul care a fost folosit la jocuri de noroc de către regi şi regine era minunat. După un lung tur am plecat acasă, încântată.

Estela00: coroana?
Răspuns de cebotaripetru
4
Compunere
O intamplare haioasa la Paris

Era o zi proaspata si frumoasa de dimineata. Noi eram cu clasa la Paris. Doamna profesoara a dorit sa facem o poza sub Turnul Eifel. Dumneaei ne-a aranjat in rand frumos pe toti si astept-am sa ni se faca poza. La un moment dat doamna profesoara s-a dus langa domnul fotograf. Din varful Turnului a cazut o sticla de apa deschisa care , a cazut in cap la doamna profesoara si a udat-o toata. Vroi-am sa radem dar nu pute-am deoarece ne ra rusine de fata cu profesora.
Mie unul mi-a placut mult la Paris.

Sper sa te ajute.
Multa bafta.

Alte întrebări interesante