Limba română, întrebare adresată de turmentatu, 9 ani în urmă

redacteaza o compunere in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei excursi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Smecheru70
36
                              Calatoria incurcata

 Era o zi de vara. Ca sa fiu mai clar ziua copilului si eu impreuna cu familia mea si cativa prieteni  mergeam la muntele Rosu.
 Eram in autocar si era foarte plictisitor. Ma uitam in jur si toti prietenii mei se jucau pe telefon. Atunci vroiam sa-l scot si eu dar cand l-am scos nu mai avea baterie.
 Credeam ca ziua aceea nu putea fi mai groaznica pana s-a oprit motorul. Era clar ramasesem in mijlocul pustietatii. Un prieten de al meu sa panicat si a inceput sa tipe. Auzind din masina un domn care tracta masini n-ea dus pana la benzinarie.
 Atunci i-am multumit cu totii si am plecat spre muntele Rosu.
Sfarsit!
Răspuns de irinateleoaca
56
Într-o frumoasă săptămână de iunie am organizat cu școala o excursie la Ierusalim. Scopul era să vizitam muzeul Holocaustului și să învățăm despre ororile celui de-al doilea război mondial. Într-adevăr, acest muzeu realizat cu ajutorul multor sponsorizări interne, dar și susțineri financiare externe, este impresionant. Cel mai mult m-a impresionat monumentul închinat copiilor, victime fără vină ale unui război al adulților ce își împărțeau lumea nu demult. Când am pășit în acest loc simbolic, steluțe străluceau în întunericul de sticlă. O voce caldă striga pe rând un nume de băiat, apoi de fată , iar un băiat și iar o fată..., erau mii de nume. Ne plimbam în întuneric ghidați de steluțele strălucitoare, ascultând acele nume de copii pe care istoria nu îi va pierde niciodată , niște copii ca noi ..., ca voi!
Alte întrebări interesante