Limba română, întrebare adresată de olivia6, 9 ani în urmă

Redacteaza o compunere libera in care sa povestesti o intalnire pe care ai avut-o cu un zmeu din poveste.
URGENT!!!!!


Maruz: de cate randuri ?
olivia6: cat mai multe , dar sa fie ceva bun :)
Maruz: ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maruz
1
Intr-o zi frumoasa si luminoasa de vara , stateam pe o stanca , cand ceva m-a tras in jos si mi-a spus ca trebuie sa merg pana la palatul de platina , unde il voi gasi pe zmeul cel bun si prietenos . Ajuns acolo  , si gasindu-l pe zmeu l-am intrebat  ce vrea de la mine . El cu o voce inspaimantatoare mi-a spus ca sunt cel mai bun cavaler si ca trebuie sa ma duc sa il ucid pe zmeul de foc , eu , mirat de ce mi-a spus zmeul , i-am spus ca eu nu am fost niciodata cavaler  . 

Răspuns de lilao
0
Intr-o zi mergeam alene pe aleile unui parc cand deodata a inceput sa fulgere iar la un moment dat a fulgerat chiar pomul din fata mea care s-a desprins in doua ,formandu-se in mijloc o scara spre centrul pamantului Nu stiu ce anume ,curiozitatea sau vreo forta supranaturala m-a impins sa cobor pe acea scara .Am coborat foarte multe trepte si la un moment dat am vazut iar lumina zilei.Ajunsesem pe alt taram.Aici florile toate erau imense dar erau de culoare neagra iar pomii toti aveau frunze de culoarea violet si albastru.Copacii nu erau prinsi in pamant si pur si simplu hoinareau slobozi de colo pana colo troznind ingrozitor .Eram destul de speriat de ceea ce vad ,mai ales ca nu vedeau tipenie de om .Un copac s-a aplecat spre mine si m-a intrebat :
-Ce vant netrebnic te aduce sa-ti pierzi oasele in aceasta lume?
-Pai....ce pot sa spun ,am venit din lumea de sus impins de curiozitate!
-Curiozitatea iti va aduce sfarsitul ,draga im cu carnea dulce!
-Pai ce pericol ma asteapta?
-Pai mirosul tau de carne de om va ajunge fara dar si poate la zmeul cu ghiare de otel si aripi de fier,si cum te va mirosii te va inghitii pe loc .
-Si cum pot scapa de el?
-Nu prea ai cum .
Nici bine n-a terminat de zis ca s-a si auzit Zmeul cum tuna si fulgera si cum racneste mai rau ca o fiara salbatica.
-Unde esti puisor de om ,ca de cand n-a mai gustat gurita mea carne dulce ca a ta?
Cum n-am avut unde sa ma ascund ,am iesit in fata lui si am incercat sa-l induplec:
-Marite zmeu eu sunt batran si am carnea tare si atoasa ,n-ai sa ma poti manca ,poate-ti raman in gat si te ineci cu mine si mori,n-ar fi pacat?
-Ha,ha,ha asa prost ma crezi,tu nu esti batran si stau linistit ca am mancat eu si batrani si nu m-am inecat cu ei.Ia vino incoace la tata zmeul sa-ti fac de petrecanie !
Marite zmeu de ce sa te multumesti doar cu mine cand pot sa-ti aduc atatia oameni daca ma cruti!
-Si de unde imi vei aduce tu oameni?
-De pe meleagurile mele,bineinteles!
-Adica sa te las sa pleci si sa sper ca te vei mai intoarce vreodata?
-Nu zmeule ,mergi cu mine,stai la marginea gropii care s-a format in lumea mea si eu am sa-i chem unul cate unul,tw incumeti?
Statu zmeul pe ganduri si cum ii era atat de foame ,s-a gandit ca mai bine sa manance mai multi oameni!
-Dar zmeule trebuie sa-mi arati drumul inapoi ca eu-am ratacit .
Si o lua zmeul in fata lui si mersera si mersera pana ajunsera sus ,obositi amandoi si sleiti de puteri, ca urcasera atat de mult ca sa ajunga sus.
-Hai iesi afara si cand vezi un om ademeneste-l in coace ca de nu vai de oasele tale.
Si am iesit eu afar cu frica ,dar stiam ca-n parc este un paznic care are pistol cu electrosocuri si mai are si sprai paralizant.L-am chemat spre mine si i-am povestit despre ce e vorba .Nevenindu-i sa creada a coborat dar odata cu mine ,si cum l-a vazut pe zmeu ia si tras cu pistolul cu electrosocuri ,eu i-am luat repede spraiul paralizant cu care i-am dat in fata si a racnit atat de tare de s-a cutremurat tot pamantul apoi a cazut lat.Si l-am luat amandoi la ciomageala de n-a mai ramas nimic din dihania de zmeu .Si uite asa cand ma plictisesc ma mai duc pe taramul celalalr unde este acum luniste si pace.
Alte întrebări interesante