Limba română, întrebare adresată de marius3928, 8 ani în urmă

Redactează o compunere minim de 15 rânduri în care să motivezi apartenența textului Popa Tanda de Ioan Slavici la genul epic (AM NEVOIE CAT MAI REPEDE DE UN RASPUNS)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hifriends334
3

Răspuns:

Consider ca opera Popa Tanda, scrisa de Ioan Slavici apartine genului epic, deoarece prezinta toate particularitatile acestei specii literare. Opera epica este opera literara, in care autorul isi exprima in mod indirect gandurile, ideile si sentimentele, prin intermediul personajelor care participa la actiune.

In primul rand, oapar personaje principale (Popa Tanda) secundare (satenii) si episodice (familia,pretopotul) iar naratorul este obiectiv ( la persoana a III-a)

In al doilea rand, intamplarile se desfasoara in timp si spatiu, gradat, conform momentelor subiectului, fiind caracterizate prin unitate compozitionala. Preotul Popa Tanda a fost alungat din Butuceni in satul Saraceni, deoarece era cam greu la vorba si aspru la judecata. In Saraceni, oamenii erau lenesi,iar casele distruse, asa ca preotul incerca sa-i schimbe. Prima oara a incerca sa-i sfatuieasca, apoi sa-i batjocoreasca, iar in final, sa-i ocareasca, dar oamenii nu voiau sa lucreze. Dupa ani si ani acesta si-a reparat casa, s-a facut gospodar si s-a imbogatit, iar in final oamenii au inceput sa-i ia exemplul.

In concluzie, se poate afirma ca fragmentul selectat apartine unei opere epice in care autorul isi exprima in mod indirect viziunea artistica despre schimbarea unui om in bine.

sper ca ti am fost de ajutorr!!


marius3928: Vai mersi mult
hifriends334: imi poti da coroana?
marius3928: Încă nu pot
marius3928: cand o sa pot iti voi da
hifriends334: MSS!!
Alte întrebări interesante