Limba română, întrebare adresată de ciurdariuromica, 8 ani în urmă

Redactează o compunere narativa de 150-300 de cuvinte in care sa prezinti o intamplare imaginara petrecuta alaturi de Nica la bunici,la tara.
In compunerea ta,trebuie:
•sa realizezi o întâmplare,respectand succesiunea logica a faptelor
•sa incluzi un dialog de minimum doua replici dintre tine si Nica
•sa ai un continut adecvat cerintei
•sa respecti precizarea privind numărul de cuvinte

VA ROGG!! FOARTE URGENT! OFER COROANA LA UN RASPUNS BUN!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valeria00877
34

Nică este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.

Într-o bună zi, am mers cu el la bunicii mei. Era foarte cald și însorit pe albastrul cerului. Bunicii meu s-au decis să ne facă o surpriză, și ne-au pregătit piscină cu apă unde eram foarte nerăbdători să intrăm. Odată ce am intrat in apa am început să ne veselim. Lui Nică îi venise ideea de a ne imagina că suntem într-o lume imaginară. Am ajuns la granițele ei. Eu eram căpitanul unei corăbii extraordinare, iar Nică era la cârma ei. A fost minunat! In călătorie ne-am luptat cu balene, am întâlnit sirenele, ne-am distrat. A fost cea mai extravagantă călătorie a mea!

Îi mulțumesc mult lui Nică pentru minunata călătorie!

Răspuns de lucandariaelena2007
18

Răspuns:

e super usor : Doar ce am ajuns la bunici alaturi de fratele meu nica. Trimisi de bunica , am plecat spre targ/sat pentru a cumpara mancare pentru gaini. Ce-o fi zis Nica ? Ca tot eram in drum spre sat/targ (alegi tu pe care o vrei ) si pupaza ne tot scula cu noaptea-n cap, am zis sa o furam sa facem si noi un ban cinstit . Nu era mare graba , pe noi ne interesa numai sa prindem ,,bestia,, ce ne facea zile grele .Am tot incercat si iar am incercat dar pupaza nu se dadea gata sa iasa  . Si uite asa , bagand Nica mana in scorbura parca il aud cum tipa de se aude in tot satul . Si asa am stat noi o zi intreaga incercand sa prindem o amarata de pasare.Gandindu ma asa , imi aduc aminte  cat de mult tine matusa Marioara la pupaza ce-i scula in fiecare zi ca sa fie la munca campului.Colac peste pupaza am zis sa renuntam. In drumul nostru,o vad pe matusa Marioara cum iese dintre garduri cu o nuia in mana ,iar noi amintindu ne ca ast*(:astalalta cu sens de cealalta) vara am fost la furat de cirese, o luam la fuga mancand pamantul. Eiii si uite asa ar fi fost Michiduta( dracusorul) mic copil pe langa noi de ne o dat Domnul sa ne intalnim cu toate aceste patanii.

Explicație: Titlu : Patania/ pupaza si ciresele/o zi din viata lui Nica

                                 ! SPER CA TE AM AJUTAT !

PS:scuze ca nu am pus cratime si toate cele dar mai greu la tastatura calculatorului

Alte întrebări interesante