Limba română, întrebare adresată de Katsumi, 8 ani în urmă

Redactează O compunere narativa de 150-300 de cuvinte, în care

imaginezi continuarea poveștii boierului Toader.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
2

Răspuns:

După ce ii povesti totul ca sa isi aduca bine aminte , despre întâmplarea din noaptea aceea , isi începu Boierul Toader povestea .Erai cu trăsura ,cu nevasta care isi ținea pruncul in brate , te indreptai spre casa socrilor tai , erau nerăbdători să îl cunoască pe noul membru al familiei voastre .După câteva ore bune de stat în casa socrilor, ai iesit la poarta ,s a auzit o explozie puternică aveai impresia ca se misca pământul cu tine .Dinspre pădure se vedea un fum care se ridica pana la cer . Te ai urcat in trăsura si ai gonit cat ai putut , ai ajuns la o casa ,aici luase foc o magazie , in ea omul respectiv depozitase lemne pentru foc si diferite lichide combustibile . Lângă magazie era o casa te ai gandit ca daca tot ai intrat in curtea omului sa intri si in casa , nu cumva ...Ai batut la usa nu ti a răspuns nimeni , ai vrut să pleci dar ceva te trăgea înapoi ,nu te lasa sa pleci .Te ai dat câțiva pași înapoi apoi te ai năpustit cu toată forța si ușa s a deschis .În casa era un fum de nu puteai zări nimic , ti ai pus la gura un prosop si ai inceput sa cauti ,in a doua camera erau trei copii speriați si plângeau , doi erau cam de vreo șase si opt ani și cel mic de vreo doi ani care zăcea pe pat .L ai luat in brate si ai iesit cu cei doi copii afara . Oamenii din sat nu au întârziat să apară si toti se străduiau să dea o mână de ajutor . Pe cel mic l ai urcat in trăsura si ai gonit pe străzi cum nu o mai făcuse i pana atunci . După ce ai gasit un doctor si i a acordat primul ajutor , te ai mai linistit si tu .Ai dus copilul acasă ,maica sa tocmai sosise ,copiii erau crescuți doar de ea, femeia se chinuia cum putea sa isi gaseasca de lucru ca sa le ofere ceva de mâncare. I ai luat pe toti patru si i ai lăsat în casa socrilor tai pana ne vom gândi la o soluție bună ptr ei . - .Apoi ai venit la mine sa imi povestesti totul si s a intamplat ,ce s a intamplat ... - Acum trebuie sa gasim o solutie .- Uite cum facem , eu am un unchi care se pricepe bine la construirea caselor , il voi chema sa ne dea o mână de ajutor si cu sprijinul celorlalți vom reuși să ridicăm o casa pentru cele patru suflete nevinovate !


tigrulcelbun175: bine , numai bine iti doresc si sa îndrăznești si sa crezi ..
Katsumi: Mulțumesc ,la fel
tigrulcelbun175: Sunt atât de fericit cand întâlnesc copii frumosi si buni ca tine ca altii . ..Pa
Katsumi: :) ma bucur pentru dumneavoastră ,zi frumoasa sa aveți
tigrulcelbun175: nu imi spune dumneavoastra sunt clasa a 2 a fratele meu care este tigru cel bun mi a dictat si eu am scris el ptr ceva timp nu va putea sa scrie .
Katsumi: Aaaa bine
tigrulcelbun175: multumim .sper sa nu te superi pe noi , mama ne a învățat să vorbim in fiecare zi frumos cu cei mari cat si cu cei mici sa aducem bucurie macar printr o vorba frumoasa daca nu putem sa oferim altceva a fi frumos ptr noi nu inseamna numai a fi frumos fizic la chip corp si poate sa fie un om frumos prin bunătatea lui ,prin vorbe ,amabil cu un caracter frumos .De aceea ti a spus fratele meu ca esti un copil frumos pentru ca ai raspuns frumos ai stiut si mulțumit. Si noi iti multumim . .
Katsumi: Și eu va mulțumesc vouă .Rar dau de copiii cuminți și cu cei șapte ani de acasă .Ma bucur pentru voi și va doresc numai bine
tigrulcelbun175: numai bine, sa ai succes in toate !
Katsumi: Mulțumesc ,la fel
Alte întrebări interesante