Limba română, întrebare adresată de unurrei, 8 ani în urmă

Redactează o compunere narativă, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să relatezi episodul în care ai făcut cel mai frumos cadou.
În compunerea ta, trebuie :
- să prezinți, pe larg, o narațiune, reală sau imaginară, respectând succesiunea logică a evenimentelor ;
- să prezinți o emoție/un sentiment ;
- să prezinți o scurtă secvență explicativă ;
- să prezinți o scurtă secvență descriptivă.​


unurrei: Tu acum ce mai comentezi? mi-ai luat și punctele pe nimic. Am cerut ajutor, și fix asta am "primit". Nu mă pricep la compuneri, na!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nagito
56

Răspuns:

context: ai adoptat un motan pentru sora ta

venise vara, se apropria ziua surorii mele, ma tot gandeam ce cadou as putea sa ii cumpar, acest gand incepea sa ma macine din ce in ce mai tare. Sora mea este o persoana foarte blanda si sociala, as vrea sa ii daruiesc ceva pe masura, ceva ce merita cu adevarat, deoarece ea a facut multe lucruri bune pentru mine, as vrea sa ii intorc favoarea.

Intruna din zile am realizat ca trebuie sa ma decid mai repede, deoarece aniversarea ei era peste o saptamana, asa ca am iesit la o plimbare pentru a gandii mai bine.

"ce si ar dorii cu adevarat?" imi spune am eu in gand, mergand prin parc, cand deodata am auzit un zgomot in tufis. la inceput m am speriat, dar zgomotul s a transformat intr un mieunat. m am apropiat de planta, si am bagat capul mai aproape, era un pisoi. nu avea mai mult de 5luni, era destul de neingrijit si murdar. "cred ca tu ai fii un cadou perfect pentru sora mea" mi a zis in gand. l am luat acasa, parintii mei m au ajutat sa il ascund pana cand onomastica surorii mele a venit. pisoiul era acum curat, dichisit si pieptanat, asezat intr o cutiuta cu pqnglica rosie. cand sora mea l a vazut s a bucurat enorm. m am simtit foarte bine sa o vad fericita

Alte întrebări interesante