Limba română, întrebare adresată de kire1, 8 ani în urmă

Redacteaza o intamplare din bucatarie in care, sa prezinti o secventa descriptiva, narativa si una dialogata.. (nu conteaza nr de cuvinte am nevoie rapid) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Fady123
1
Intr-o zi calda de vara , eu si cu familia mea ne-am decis sa plecam sa facem un picnic intr-un parc cunoscut din centrul Bucurestiului.
Inainte de toate aveam nevoie de provizii(mancare si bautura). Era o aglomeratie mare in bucatarie , deoarece toti membrii familiei isi pregateau singuri proviziile. Mie imi era pofta de un sandwich cu salata, asa ca m-am pus sa-l pregatesc. Am luat o chifla , am taiat-o in doua bucati , si am inceput sa le umplu.
Dupa ce am terminat sandwichul m-am decis sa-l pun pe o farfurie. Din cauza aglomeratiei , cand m-am intins sa apuc o farfurie am scapat-o. In acel moment toate lumea s-a oprit din ceea ce facea , deoarece toti au vazut farfuria cum cade. Podeaua era plina de cioburi si cand sa ma uit la ce farfurie a cazut, obeservasem ca era farfuria facuta de stra-bunicul mamei. Cu totii eram socati.Farfuria era una olteneasca , de culoare alba si cu diferite forma si modele pe ea. Arata foarte bine si era foarte calitativa, deoarece era facuta manual.
-Este cumva farfuria cea pretioasa?! se mira mama
- Cred ca da. spune dezamagit bunicul.
Atunci , mama m-a certat si am ramas pedepsit timp de o saptamana. Nici la picnic n-am mers , deoarece ni se luase cheful tuturor. De atunci mi-am invatat lectia , si acum sunt un baiat mai atent.

Sper ca te-am ajutat!

kire1: iti multumesc enorm! ti-as da funda daca as stii :)) sau e inima poreclita si funda? :))
Fady123: Nu ai pentru ce. Inima nu e poreclita si funda , peste numele meu apare optiunea, dar nu este nevoie. Sunte fericit si fara
Alte întrebări interesante