Limba română, întrebare adresată de carpaadelina5, 8 ani în urmă

Redactează o întâmplare din vacanta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
9

  Era luna augst. Elevii încă se mai bucurau de vacanța cea mare, profitând de fiecare clipă veselă. Zilele ploioase au fugit și au lăsat loc soarelui mândru să lumineze întregul oraș. Străzile și parcurile erau din nou pline de copii.

  Andrei și George își doreau să se plimbe cu bicicletele  pe un traseu puțin mai dificil. Lângă oraș era un deal pe care mulți bicicliști iubitori de trasee dificile se aventurau. Cei doi nu erau profesioniști, dar iubeau aventura. Au pornit împreună spre traseu. Văzând drumul abrupt și înconjurat de vegetație, Andrei își manifestă temerile:

-George, eu nu sunt sigur că ar trebui să ne aventurăm! Îmi este puțin frică...

-Stai liniștit, Andrei! Mergem încet și ne bucurăm de peisaj! N-are ce să se întâmple.

Au urcat fără incidente drumul și au ajuns la destinație. Acolo era un izvor frumos și răcoritor. S-au bucurat că au ajuns bine și după câteva ore de odihnă și liniște, au început să coboare. Peisajul era superb privit de sus!  

 La un moment dat, frânele de la bicicleta lui Andrei au început să cedeze și acesta a căzut în afara drumului. George, disperat, l-a strigat pe prietenul său:

-Andrei! Andrei! Ești bine? Doamne... nu ar fi trebuit să insist atât de mult cu traseul ăsta!

-Stai liniștit, sunt bine! Îl liniști celălalt băiat.

Din fericire, Andrei căzuse într-un tufiș și scăpase doar cu câteva zgârieturi. Au luat-o la pas pe drum, râzând de incident și bucuroși că nu a fost rănit nimeni.  

  Ce întâmplare! S-au învățat minte să nu se mai aventureze singuri și fără echipament adecvat!

Alte întrebări interesante