Limba română, întrebare adresată de mgmail, 8 ani în urmă

Redactează o narațiune de 10-15 rânduri în care sa prezinți o intamplare petrecuta în timpul întâlnirii cu un scriitor contemporan. Transcrieti verbele și analizati-le precizând conjugarea, diateza, modul și timpul. ESTE URGENT! DAU CORONIȚA ȘI 50 DE PUNCTE!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Catty22
55
Intalnirea mea cu Mircea Santimbreanu

De mică obisnuiam sa citesc cat era ziulica de lunga povesti.Odată ,mama a venit acasă cu o carte mare,groasă ,care mi-a atras atentia.Era in stare bună ,si mai tarziu,ne-a recomandat-o si doamna învățătoare / profesoară la scoala.Cu drag am rasfoit-o,dar nu o puteam citi pana nu aflăm cine o scrisese.pe coperta scria cu litere mari,negre, ,,Mircea Santimbreanu ".Hmm..Nu mai auzisem de acest scriitor.Curioasă sa văd cine este el ,i-am citit cartea si chiar mi-a placut.In fiecare zi citeam câte o poveste.Devenise obicei.Fiindcă iubeam foarte mult cititul,mama m-a dus la un târg de carte.Imi promisese ca o sa primesc in curand o carte nouă, de basme sau de povesti.Auzind asta,am fost foarte fericita.
Cand am ajuns la târgul de carte ,mama mi l-a arătat pe Mircea Santimbreanu.Era înconjurat DE copilași ce ii citiseră povestile,la fel ca mine.M-am dus langa el si nu am mai vrut sa plec.Vorbea foarte frumos cu copiii,si le citea povestile sale .Astfel,mi-am mai cumparat o carte de a lui Mircea Santimbreanu.A fost o întâmplare minunata!

mgmail: pot sa iti analizezi si verbele?
Alte întrebări interesante