Limba română, întrebare adresată de kitty2816, 8 ani în urmă

redacteaza o naratiune de 150-300 de cuv incare sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta cu ocazia unei expeditii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Cei doi frati pornisera la drum in zori. Erau convinsi ca pana la amiaza vor ajunge in varful muntelui care se ridica maret in fata lor. Au pornit agale pe cararuile intortochiate rascolind curiosi cu betele covorul de frunze multicolore asezate in calea lor. Sunete ciudate , ecouri prelungi ii faceau sa tresara si sa se priveasca din cand in cand ca si cum ar fi vrut sa se incurajeze reciproc.

Bunicul le vorbise deseori de tainele pe care muntele acesta batran si posomorat le pastra de veacuri. Ii avertizase ca pot intalni creaturi salbatice sau alte ciudatenii infricosatoare. Dar ca orice tineri de varsta lor, toate povestile bunicului devenisera o provocare pentru ei.

Dupa doua ceasuri de mers neintrerupt au poposit in fata unei grote imense ascunse sub o perdea de crengi imense. Unul dintre copii se propti timid de peretele reci si isi striga cu putere numele in pesterea intunecoasa.   Ecoul glasului sau parea atat de profund ca i se facu teama. Dupa cateva clipe auzi un glas domol care ii provoca o spaima ingrozitoare:

-Veniti ,veniti fara teama va asteptam .

Cei doi frati , cu inima tremuranda au inaintat spre intunericul din grota. Li se parea ca tot ce le povestise bunicul devenise realitate. Ce putea fi oare ?

O silueta uscativa imbacata saracacios ii intampina cu lumina plapanda a unei lumanari.

-Dumnezeu sa va binecuvanteze fii mei!

Copiii descoperira chipul unui sfant in viata: cu ochii blanzi si fata nefiresc de stralucitoare, cu trupul parca nepamantesc ci cuvintele dulci ca mierea.

- Cum puteti rezista aici , domnule? E cumplit de greu, indrazni sa intrebe unul dintre frati putin mai linistit.

-Dumnezeu toate le poate , raspunse pustnicul incet .

-Hai grabiti-va ploaia va incepe curand. Sper sa aveti cele necesare la voi.

-Multumim domnule , zisera bucurosi copiii.

Pornira din nou la drum insa parca zburau. Binecuvantarea sfantului din grota le daduse curaj si forta .Foarte curand ajunsera la cabana. Atunci picaturile de ploaie incepura sa cada cu putere.

Cei doi frati se privira si zambira amintindu-si de vorbele pustnicului. Aveau sa povesteasca bunicului o intamplare pe care nu o puteau uita niciodata.


Alte întrebări interesante