Limba română, întrebare adresată de coosminaandrone, 8 ani în urmă

Redactează o narațiune de 150 -300 de cuvinte în care să povestești o întâmplare reală sau imaginară petrecută la școală în timpul orei de română. În compunerea ta trebuie să relatezi :-o întâmplare respectând succesiunea logică
-să precizezi două elemente ale contextului spațio-temporal

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dolteanu
4

Clopotelul a sunat iar noi o asteptam pe profesoara de romana. Au trecut cinci minute si ea inca nu a venit iar copiii au inceput sa faca galagie. E o adevarata zarva aici. Au mai trecut  minute si profesoara a sosit. 15 Cerandu-si scuze a spus sa scoatem imaculatoarele si sa incepem sa scriem titlul lectiei. Intre timp ne-a mai zis sa scoatem si caietul de teme pe marginea bancii sa vada daca am facut tema. Un coleg nu si-a facut-o asa ca doamna profesoara l-a ridicat in picioare si l-a intrebat:

-De ce nu ti-ai facut teme, baiete?

-Scuza-ti-ma! Nu se va mai intampla!

-Stii ce se intampla daca nu-ti faci tema, da?

-Da, dar va rog sa nu imi puneti patru pentru tema nefacuta! Mama va fi foarte furioasa si abia s-a intors din strainatate!

-Ok...Pentru ca e prima data cand se intampla te voi asculta ca sa vad cat stii.

-Va multumesc, doamna profesoara!

Dupa ce a inceput doamna profesoara pe colegul care nu si-a facut tema ceilalti din spatele meu isi bateau joc de ce s-a intamplat la ora, imitandu-l pe colegul cu pricina. Asta inseamna nesimtire! Nu este ok sa faci aceste lucruri asa ca le-am atras atentia dar ei au continuat. I-am facut semn doamnei profesoare si i-a zarit.

-Voi ce faceti acolo? A spus ea nervoasa!

-Invatam, spuse ei!

-Bun, atunci cred ca sunteti pregatiti sa va ascult! In picioare acum!

Si uite asa colegii mei si-au dat seama ce inseamna "roata se intoarce


Alte întrebări interesante