Limba română, întrebare adresată de BunicaLuiMateo, 7 ani în urmă

Redactează o notă de jurnal, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unor emoții și sentimente
provocate de o activitate de joc desfăşurată împreună cu cei mai buni prieteni ai tăi. În cadrul notei de jurnal vei
folosi o secvență narativă şi o secvență descriptivă. Data redactării jurnalului este 7 decembrie 2022.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tyfon113
0

Răspuns:

7 Decembrie 2022

Draga Jurnal

Astazi a inceput ca orice alta zi, si nu mai pot vedea vreun folos in a repeta etapele monotone. Totul părea ușor pierdut in scurgerea timpul, pana cand, la finalul zilei de scoala, strapunsi de libertate redobandita si plin de energiile tineretii, eu si prietenii mei (nume daca vrei) ne-am decis sa jucam de-a v-ați ascunselea.

Anul acesta nu oferise zapada dorita, dar soarele palid galvanizase ceva in noi, si privindul de langa portile scolii, stiam ca ne vom distra orice ar fi.

Jocul incepe, un prieten se ofera sa ne caute si restul fugim rapid catre locurile noastre. Era o oare care armonie in haosul creat de noi, cu totii fugeam frenetic, dar toul parea sa aiba sens.Totul are sens cand esti tanar, oricat de haotic ar fi. Si armonia creastea in mine in timp ce alergam, cu usoara teama de a fi prins crescand si ea in mintea mea dupa fiecare numar rostit. Picioarele mi-se miscau rapid, totul se misca rapid, si sufletul parca ma impingea mai departe, si el chicotind, imbaiat in adrenalina momentului. O dicotomie se nascuse in viziunea mea asupra timpul, mestecand usor fiecare clipa si totusi zburand prin ele. Era viziunea mea asupra timpului, o viziune grabita cu lesne. Fuga mea se opri brusc si vazand un tufis mare si stufos, am decis sa ma ascund dupa el, in timp ce, ultime cinci secunde erau numarate.

Un zambet obscen oricăreia alte situatii crescu pe fata mea, am stat in timp ce in jurul meu, unul dupa altul dragii mei prietenii erau prinsi erau prinsi, o puternica madrie se nastea in mine vazand cum (nume) a fost prins, si in acele momente, si eu la randul meu fusesem prins. Am fost scos din tufis si jocul continua . O rusine sufocanta pusese stapanire intregii mele ființe, acum jocul isi pierduse din farmec, dar dupa cateva clipe, vazand fetele prietenilor mei, mi-am revenit si m-am umplut de bucurie din nou.

Mai departe nu isi mai are rostul. Restul jocului sa repetat, si după el etapele monotone ale vieții au prins stăpânire din nou

Alte întrebări interesante