Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Redacteaza o pagina de jurnal in 150 de cuvinte scrisa de copilul ajuns la Bucuresti, valorificand si ideile din urmatorul fragment, dintr-un interviu cu autorul textului, Octavian paler

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ramonasusanu03
1

Răspuns:

Dragă jurnalule,

Tocmai ce am ajuns într-un oraș numit București. Aici parcă timpul nu mai are răbdare cu oamenii...

Plecând în grabă din micul meu oraș, unde până și aerul îmi confirmă cuvântul "acasa", întâlnirea cu capitala a fost ca o probă de viteză. Cei mai mulți oameni se grăbesc, se grăbesc sa ajungă undeva. Poate că senzația se manifestă doar în sufletul celor care vin din provincie... habar nu am. Oricum, esențial este faptul ca de acum Bucureștiul va fi orașul în care voi locui în următorii patru ani așa că explorarea abia a început. Mi-am propus să scriu în fiecare zi deoarece in acest fel trăirile mele vor fi la fel de vii și peste câțiva ani. Este cert că aventura mea, dacă pot sa o numesc așa, va fi încărcată cu multe experiente inedite, oameni noi, prieteni noi ( poate prieteni de suflet,cum ii numesc eu) , râsete și dezamăgiri.

Maine va fi prima mea zi în noul liceu. Așteptările mele sunt optimiste, cel puțin așa ar trebuie sa fie după cum indica un articol recent citit în tren. Da, optimismul este molipsitor, conform studiilor de specialitate.

Închei pagina de astăzi cu un gând optimist ... oare sunt mai frumos decât cred? ... sper ca da!


Utilizator anonim: Multumesc!
Alte întrebări interesante