Redactează o pagina de jurnal în care sa vorbești despre gândurile, planurile tale în aceasta perioada, emoții, etc (minim 150 cuv)
Răspunsuri la întrebare
Am încercat să folosesc timpul petrecut acasă pentru a mă dezvolta personal. Fiind clasa a 7-a și neștiind exact ce vreau să urmez mai departe, a fost foarte important pentru mine să îmi explorez hobby-urile și să mă redescopăr. Schimbarea începe prin ceea ce gândești și, cel mai important, prin ceea ce simți, de aceea am petrecut mult timp cu persoanele dragi mie: ghemuită în pat cu mama, vorbind despre orice ne trece prin minte, încercând amandoua să nu ne gândim prea mult la panica de la televizor și din magazine sau stând la masă cu tata, lucrând împreună la proiectele pe care le avem încă active. Le-am spus “Te iubesc!” mai des, i-am luat în brațe mai des i-am ascultat mai des, iar aceste gesturi m-au ajutat să ating un calm interior și mi-au demonstrat cât de mare nevoie avem de compasiune, de dragoste, pentru a fi împliniți.
Am petrecut mult timp cu cei dragi mie… le-am spus “Te iubesc!” mai des, i-am luat în brațe mai des, i-am ascultat mai des, iar aceste gesturi m-au ajutat să ating un calm interior și mi-au demonstrat cât de mare nevoie avem de compasiune, de dragoste, pentru a fi împliniți.
Când nu petrec timp cu familia, mă găsești pe pervazul geamului, cu căștile în urechi, ascultând un podcast. Preferatul meu este “The Great Detectives of Old Times Radio”, unde episoadele sunt, de fapt, piese de teatru radiofonic, înregistrate în America secolului trecut, ce redau întâmplările fictive ale detectivilor celebrii. Pentru a-ți oferi o experiență completă a acelor timpuri, au fost păstrate și reclamele. Dacă am nevoie de încurajare în ziua respectivă, caut “Pe Bune”, un podcast făcut de revist DoR, care prezintă câte o poveste de viață reală, expusă necosmetizat, cu toate încercările și reușitele, de către cel care a trăit-o. Tind să cred că suntem ființe empatice, curioase și care se întreabă des “De ce eu?” în momentul în care lucrurile merg prost. Prin “Pe bune” afli că nu ești singurul care trece prin experiențe ciudate și vei fi inspirat să-ți depășești limitele.
De curând am descoperit Voices of Youth, o platformă UNICEF care îți oferă șansa de a scrie sau de a citi despre subiectele care te interesează. Articolele sunt perspectiva generației mele, perspectiva tinerilor din diferite țări și abordează problemele lumii contemporane. Căutăm de ceva timp un site, unde să-mi pot împărtăși ideile, iar faptul că am descoperit această comunitate, în care sunt promovate opiniile tuturor, fără discriminare sau nevoia de a avea experiență, mă determină să scriu mai mult și mai profund despre ceea ce mă pasionează. Dimineața este cel mai bun moment în care să creezi, pe terasă sau balcon, cu o cană de ceai și razele soarelui lângă tine.
Deși știu cât de stresantă este această perioada, mă temperez. Seara, înainte de culcare, meditez timp de cinci minute; îmi acord câteva momente de liniște, în care îmi pun ordine în gânduri și în emoții. Pe lângă acest lucru, încerc să combat dezinformarea, ce duce la sentimente negative puternice, prin distribuirea pe social media a unor postări oficiale, din surse sigure, precum Ministerul Sănătății, UNICEF sau Organizația Mondială a Sănătății.
Nu putem schimba situația cu care ne confruntăm, dar o putem ameliora respectând câteva reguli, printre care și statul în casă. Prin solidaritate, înțelegere și respect vom reuși să trecem, împreuna, și peste această încercare.