Limba română, întrebare adresată de ruxandapascal, 7 ani în urmă

Redactează o scrisoare, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să-i prezinți celui mai bun prieten semnificaţiile şi simbolurile care au fost atribuite privighetorii de-a lungul timpului, prezentând emoţiile, sentimentele trăite cu prilejul descoperirii acestora. În cadrul textului vei respecta con- venţiile textului epistolar, vei prezenta o secvență descriptivă şi una explicativă. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: ● conţinutul compunerii - 12 puncte ● redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; respectarea normelor de punctuație-1 punct; lizibilitate - 1 punct). Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbewise10
0

Draga [prieten],

Sper ca aceasta scrisoare te va gasi in forma maxima si cu spiritul plin de energie. Vreau sa-ti povestesc despre descoperirea mea recenta, legata de simbolurile si semnificatiile atribuite privighetorilor.

Acum cateva zile, am avut ocazia sa citesc despre privighetoare si am fost uimit de cat de multe semnificatii si simboluri s-au atribuit acestor pasari de-a lungul timpului. In mitologia egipteana, privighetoarea era considerata un simbol al vietii dupa moarte si era asociata cu zeul Ra. In cultura celtica, era considerata un semn de noroc si de protectie, iar in mitologia nordica era vazuta ca un simbol al renasterii si al sperantei.

Aceste descoperiri mi-au dat o emotie puternica si m-au facut sa ma intreb ce alte simboluri si semnificatii mai sunt ascunse in lumea care ne inconjoara. Imi face placere sa explorez si sa invat despre astfel de lucruri si sper ca intr-o zi sa putem sa descoperim impreuna aceste taine.

Sper sa te vad curand pentru a ne putea impartasi povestile si descoperirile noastre.

Cu drag,

[Numele tau]

Alte întrebări interesante