Limba română, întrebare adresată de NiculaeRemus, 8 ani în urmă

Redacteaza o scrisoare de minimum 150 de cuvinte adresata unui prieten in care sa-i povestesti despre experientele tale traite in vacanta de vara/iarna.Vei folosi o secventa narativa,una descriptiva si una explicativa.
Localitatea si data le vei mentiona tu.
AM NEVOIE URGENTT VA ROG!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alesiamuntean5649
18

Răspuns:

De la:numele tau

Pentru:numele prietenului

Data: 26 decembrie 2018

Localitatea:Bucuresti

Draga prietene,

Cum ti-ai petrecut vacanta de iarna?A fost frumos?Ai mers la colindat?

Eu am fost,si a fost foarte interesant.Chiar daca nu stau la sat,am mers la strabunica mea la tara si am colindat cu inca 100 de copii.Am primit lei,biscuiti si baza Craciunului:mandarine.

Eram infofolit cu toate hainele posibile pe mine,caci iarna asta s-a asternut multa zapada pe pamant si,atunci cand am colindat noi,inca ningea.Dar toti aratam dragalas cu caciulile pe căpșor.Am facut un total de 300 de lei.

Apoi am revenit acasa,la oras.Mama ma astepta cu biscuiti calzi,abia facuti,pusi pe masa.Ah,defapt,nu ma astepta pe mine.Il astepta pe Mos Craciun,care venea diseara sa ne dea cadouri,cat timp noi ii colindam si ii ziceam poezii.

Am adus zapada in casa.Mama a inceput sa rada.Bradul era deja facut de pe 20.Era plin de globuri rosii si panglici albe,cu steaua galbena in varf.Dar hei,surpriza,cadourile deja erau puse sub brad.Eu cu sora mea ne-am dus sa le desfacem.Mama zambea.

Am primit niste carti si niste jucarii din lemn sub forma de casute.Eram super fericit.

Astept sa aud cum ti-ai petrecut si tu vacanta de iarna.Pana aunci,te pup.

Cu drag,numele tau.

Sper ca te-am ajutat.Nu uita sa modifici numele cu numele tau si numele unui prieten.

Alte întrebări interesante