Istorie, întrebare adresată de colisnecdenisa, 7 ani în urmă

Redactează o scurtă compunere (circa o jumătate de pagină), în care să prezinţi patru invenții ale popoarelor Orientului Antic

VĂĂĂĂĂĂ ROGGGG
AJUTAȚIMĂ

.DAU COROANAAAAAAAA+5STELE+1 ❤️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lifosa7568
1

Răspuns:

Orientul Antic a fost un loc de nastere al multor inovatii si inventii care au influentat lumea moderna. Iata patru inovatii notabile ale popoarelor Orientului Antic:

   Scrierea cuneiforma - aceasta este o forma veche de scriere inventata in Mesopotamia, in jurul anului 3200 i.Hr. Cuneiformul a fost folosit pentru a scrie pe tablete de lut, si era format din caractere formate din linii si colturi. Acest sistem de scriere a permis mesopotamienilor sa inregistreze informatii despre comert, istorie si religie, si a devenit unul dintre cele mai vechi sisteme de scriere cunoscute.

   Sistemul de irigatii - popoarele din Mesopotamia au inventat un sistem sofisticat de irigatii care le-a permis sa cultive plante in desert. Acest sistem includea canale de apa, pompe si sisteme de drenaj, care erau utilizate pentru a transporta apa din rauri la campurile de cultura. Acest sistem a permis mesopotamienilor sa cultive o varietate de plante, inclusiv grâul și orzul, si a contribuit la dezvoltarea unor civilizatii puternice in aceasta zona.

   Sistemul numaratorii - popoarele din Egiptul Antic au inventat sistemul numaratorii cu baza 10, care includea simbolurile pentru numerele 1, 10, 100, 1000 etc. Acest sistem a permis egiptenilor sa efectueze calcule matematice complexe, cum ar fi calculele necesare pentru a construi piramidele.

   Medicina - popoarele din Orientul Apropiat au avut o mare contribuție in medicina. In Mesopotamia si Egiptul Antic, medicii au utilizat metode chirurgicale sofisticate si au dezvoltat un vast repertoriu de medicamente, bazate pe plante și minerale. Ei au scris tratate despre bolile comune si cum sa le tratezi.

Explicație:


colisnecdenisa: msssssssssss mult
colisnecdenisa: ptr. raspuns
colisnecdenisa: ești inteligent/ă
Alte întrebări interesante