Limba română, întrebare adresată de sofix, 9 ani în urmă

Redacteaza o scurta compunere de 10 15 randuri in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara ,petrecuta intr-o zi ploioasa de vara.
 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andr33a1999
270
Este o dimineata dintr-o zi de vara, stau la geam si privesc cum picurii de ploaie se scurg incet pe geam. Dupa cateva zeci de minute ploaia inceteaza. Apoi ma suna o prietena si ma cheama la o plimbare. Am acceptat dar cu gandul ca in orice moment ar putea incepe ploaia si nu stim unde ne poate prinde. Mergem cat mergem si ne oprim intr-un parc, stam, vorbim. Apoi mergem intr-un loc mai ciudat de carese spunea multe lucruri, chiar vroiam sa vedem daca e adevarat sau sunt doar vorbe. Am intrat intr-o padure. Parca eram intr-un film horror. Cerul se facuse negru, negru si se asternuse intunericul. Parca am orbit, nu mai vazusem nimic. Totul era ingrozitor de inficosator. Tot inaintam si dam de o casa parasita inconjurata de panze de paianjeni, dar deodata am cazut intr-o groapa. Ne-am speriat. Am auzit un ciocnet, se facuse lumina, mi-am deschis ochii si mi-am dat seama ca sunt in camera. Adormisem la fereastra numarand picurii care se scurg usor pe geam. Am mers la usa si am deschis-o intampinand-o pe mama mea venind de la munca. Sper sa iti fie de folos.

sofix: mersiii
andr33a1999: Cu drag!
sofix: ma mai poti ajuta la ceva?
andr33a1999: Depinde. Incerc
sofix: uitate la mn la profil , este cu o poezie , daca nu sti la aia incearca la cea cu fabula
andr33a1999: Cea cu fabula nu o stiu... iar poezia nu am gasit-o :/
sofix: stai asa
Mireluca24: Mulțumesc mult!!
Răspuns de IanaAbigail
76
Intr-o zi de vara,ploioasa,stateam in fata ferestrei,uitandu-ma la picaturile mari de ploaie,ce cadeau din nori tuciurii si pufosi.Doream sa ies afara,cu prietenii,dar nimeni nu mai era afara pe vremea asta.Abia asteptam sa se termine aceasta ploaie,care mi-a produs atata plictiseala... -Laura,vino la un mic desert delicios!striga mama. Eram nerabdatoare sa vad ce desert a pregatit mama.Era o inghetata cu fructe exotice...Gura imi saliva ,iar stomacul si limba erau nerabdatori sa guste din acea delicatesa. -Mmm...!Este delicios!Multumesc,mama!spun eu fericita. Intre timp, ploaia s-a oprit... -Ce bine ca este din nou soare...o,uite-o pe Carla,vine si Melisa!Cred ca vor sa ma cheme in parc!spusei eu,bucuroasa,iesind sa le intampin. A fost i zi minunata de vara,chiar daca a suferit si o mica ploaie!

sofix: merdi
sofix: mersi
Alte întrebări interesante