Biologie, întrebare adresată de Bursuk213, 9 ani în urmă

Redacteaza , pe baza imaginilor de mai jos, un referat de o pagina dupa planul: a)locul de cuibarire si cel de iernare a berzei b)caile de migratie a berzei, toamna și primăvara c)importanta migratiei pentru barză.
Urgent dau coroana!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ioanavladau
378

Berzele incep sa migreze la inceputul toamnei si au ca destinatie tarile cu clima calda din Asia si Africa. Berzele, dup ace termina de traversat Turcia, zboara de-a lungul coastei Marii Mediteranene pentru a ajunge in Africa sau Asia. Aici isi vor duce veacul pana in primavara urmatoare (doar puii raman mai mult, pana la 2-3 ani).

Odata pe drumul de intoarcere, berzele accelereaza pentru a ajunge mai repede acasa. Berzele isi ocupa cuiburile lasate nelocuite cu un an inainte. Refacerea cuibului an de an il face foarte durabil si rezistent in timp, dar si foarte greu (un cuib vechi de cativa ani poate ajunge la greutati de doua tone).  

Alungate acolo de frigul toamnei in septembrie, berzele albe (cocostarcii) se intorc la sfarsitul lui martie pentru a construe cuiburi noi sau pentru a le locui pe cele deja existente. Prima oara ajunge masculul, iar ulterior, dupa mai putin de o saptamana, ajunge si barza.

Plecarea spre tarile calde se numeste migratie si are rolul de a proteja berzele de frig. 


lolitusik: Barza albă ne părăseşte pe la mijlocul lui august, începutul lui septembrie. Prima dată pleacă puii, care vor fi urmaţi după câteva zile de către adulţi. Nici părinţii nu călătoresc împreună: legătura dintre ei se destramă la sfârşitul sezonului de cuibărit.
Apărătoare: Mersi
Alte întrebări interesante