Istorie, întrebare adresată de gabrielaniculae2010, 8 ani în urmă

redacteaza pentru fiecare construcție din imaginile de mai joscate o fișă de prezentare pe care o vei folosi pentru a-i determina pe turisti sa le viziteze​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de renattar420
0

Răspuns:Numele popular, "Gradinile suspendate ale Semiramidei”, presupun existenta acestui personaj Semiramida. Si nu a existat, ci a fost la un moment dat atribuita aceasta identitate sotiei regelui sirian Ninus, Sammuramat, dar gradinile sunt mentionate a fi construite doua veacuri mai tarziu in timpul regelui Nabucodonosor al II-lea. Varianta existentei acestui personaj si ca aceste gradini i-ar fi apartinut nu este sutinuta de scrierile vremii, care nu mentioneaza in timpul regelui Ninus, nimic din aceasta constructie maiastra: Herodot, care descrie destul de amanuntit Babilonul din secolul V iH., nu vorbeste nimic despre gradinile suspendate.

Explicație:

Aceste gradini unice in lume au fost construite dintr-o dorinta umana de liniste, desfatare, pace sufleteasca spre deosebire de celelalte monumente care vizau scopuri inalte, eroice, de preaslavire sau supunere.

Distruse in timpul unor serii de cutremure in al doilea secol iH, cu multi ani in urma oamenii au folosit caramizile si coloanele de piatra pentru constructia unui dig de-a lungul Eufratului lasand posteritatii doar cateva urme, destul de vagi, a existentei acestui paradis exotic. Un ultim martor al vegetiatie luxuriante din aceste gradini spectaculose este o specie de arbore numita "Tamaris Orientalis”, ce se regaseste printre ruine.

Alte întrebări interesante