Limba română, întrebare adresată de mariacomin4326, 8 ani în urmă

Redactează un e_mail,de 40_70 de cuvinte,în care să îi spui colegului/colegei de bancă cum te simți în Antarctica,utilizând minimum două pronume demonstrative.2)Textul de mai jos,preluat dintr_o postate on_line,conține câteva greșeli de exprimare.Corecteaza greșelile și rescrie textul.Am aterizat pe pământul Antarctici și sperăm să fiu întâmpinat cu o scurta alocuțiune de bun_venit sau macar cu o bancnota de hârtie,dar nu am primit nimic din toate astea,așa că visez la o dubă de nisip.3)Redactează un text de 60_100 de cuvinte,care să susțină unul dintre punctele de vedere de mai sus,valorificând textul despre Campania Cărți tatuate.Robert și Ada discută despre afirmația scriitorului Jiyce Carol Oates.Robert:Citind,te poți identifica cu personajele,poți trăi nenumărate vieți.Ada:Fiecare carte nou citită mă face să cred că tocmai personajele acesteia sunt cele care mă reprezintă .4)Explică,în 50_80 de cuvinte,relația dintre a doua ilustrație și textul dat.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
3

1. Redactează un e-mail în care să îi spui colegei de bancă cum te simți în Antarctica utilizând minimum două pronume demonstrative

Draga mea,

Îți scriu acest e-mail din Antartica, unde am ajuns cu bine.

Aici mă simt ca pe lumea cealaltă și spun aceasta pentru că totul este diferit și anume: clima, oamenii, mâncarea și astea toate îmi dau imboldul să iau primul avion și să vin repede acasă.

Până când ne vom revedea, eu rămân aceeași colegă de bancă ce te iubește și te salută din...Antartica! Pe curând! Maria

2) Corectează greșelile și rescrie textul

Am aterizat pe pământul Antarticii și speram să fiu întâmpinat cu o scurtă alocuțiune de bun venit sau măcar cu o bancnotă de hârtie, dar nu am primit nimic din toate astea, așa că visez la o dună de nisip.

3) Redactează un text care să susțină punctul de vedere al lui Robert "Citind, te poți identifica și cu personajele, poți trăi nenumărate vieți" și valorificând textul despre Campania "Cărți tatuate".

După părerea mea, Robert are dreptate susținând că citind, ne putem identifica și cu personajele, mai ales dacă în acel timp trăim aceleași sentimente pe care le trăiește eroina din carte.

Aceste trăiri se pot identifica la nesfârșit, pentru că în viață noi trăim o mulțime de sentimente, pe care le găsim și le retrăim odată cu personajele din cărțile citite.

Eu cred că ideea din text despre Campania "Cărți tatuate" este una nemaipomenită, pentru că se va imbina dragostea pentru literatură cu abilitatea copiilor și ale adolescenților de a socializa pe Facebook.

4) Explică relația dintre a doua ilustrație și textul dat

Relația dintre a doua ilustrație și textul dat este aceea că în text este prezentată provocarea de a desena tatuaje în funcție de cartea citită și în ilustrație tocmai aceste tatuaje sunt prezentate, ele fiind diferit desenate de către fiecare cititor.

Anexe:
Alte întrebări interesante