Limba română, întrebare adresată de babaul, 8 ani în urmă

- Redactează un e-mail, de minimum 150 de cuvinte, adresat unui prieten, în care să-i povesteşti o experiență personală din timpul unui spectacol. Este necesar să integrezi în textul tău cel puțin o secvenţă narativă, o secvenţă descriptivă, o secvență explicativă.

Punctajul pentru compunere se acordă astfel:
• conținutul compunerii – 12 puncte
• redactarea compunerii - 8 puncte (coerenta textului – 1 punct; proprietatea termenilor folosiți – 1 punct; corectitudinea gramaticală – 1 punct; claritatea exprimării ideilor – 1 punct; respectarea normelor de ortografie – 2 puncte; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitatea - 1 punct).

Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte.

dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaalinauglea
16

Răspuns:

Dragă Costel,

Vreau să-ți povestesc o întâmplare de la un spectacol. Una pe care nu o voi uita niciodată. Eu și cu Andrei am mers la spectacolul de magie ce a avut loc săptămâna trecută. Ne-am așezat la locurile noastre. Magicianul mă invită pe scenă. Eram foarte emoționat. Simțeam că-mi iese inima din piept. Nu am cuvinte să-ți explic ce am simțit atunci! Am urcat pe scenă. Magicianul îmi spune să trag o carte. Nu apuc să o iau bine și acea carte a luat foc. M-am speriat. Magicianul ia cartea și stinge focul. Eu și Andrei am plecat îndată. Nu o să uit această experiență niciodată!

Cu drag,

(Numele tău aici)

Explicație:

Sper că te-am ajutat!


babaul: mulțumesc!
Alte întrebări interesante