Limba română, întrebare adresată de denisamariamariucuta, 8 ani în urmă

Redactează un eseu de 15-20 de rânduri in care să iți exprimi părerea despre importanţa lecturii în viața unui adolescent, valorificând informațiile din textul dat.
[De ce (să) nu citim!, Liviu Papadima, în Dilema Veche]
adolescent, valorificând informaţiile din textul dat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de capsunel05
36

Răspuns:

In ciuda indiferentei a multor adolescenti fata de subiectul lectura, ea a fost, este si va fi o abilitate de viata. Ignorand continutul unei carti pe care nu o citesti doar ca sa treaca timpul, ci o citesti pentru a invata morala acelei carti descoperita doar privind dincolo de cuvinte, se creeaza un gol in vocabularul nostru si-n cunostintele noastre generale legate de viata. Un exemplu, ar fi la scoala. Ganditi-va la toate orele alea pe care le consideram inutile. Sa zicem ca istoria e una dintre ele, ei bine, poate in drumul pe care l-ati ales in viata, considerati ca aceasta materie e inutila. Cu toate astea, te poti folosi chiar si de aceasta, prin simplul fapt ca nu inveti istorie propriu zisa, ci iti dezvolti ablitatea de a gandi. Dezvoltandu-ti aceasta abilitate, vei fi in stare sa faci fata presiunilor din viata. Vei face alegerile bune si vei privi lumea cu alti ochi. Ganditul asta, e mai mult decat pare. Cu ajutorul lui, poti vedea, simti si trai tot frumosul din lumea asta si putin mai mult.

Cu alte cuvinte, de ce sa nu citim? un alt exemplu, ar fi acei copii care trec pana si peste instructiunile la joc, intrebandu-se mai apoi de ce e asa greu jocul si trantesc niste pareri de genul: jocul asta n-are instructiuni, e imposibil de inteles si foarte prost realizat.

Inteleg lenea care predomina, dar va recomand sa puneti mana sa cititi copii, pentru a putea realiza un schimb de replici la un nou nivel si pentru a face fata mai usor vietii.


denisamariamariucuta: mersi
ionelailie942: mersi
Alte întrebări interesante