Limba română, întrebare adresată de Sturm, 9 ani în urmă

Redacteaza un eseu de 250 de cuvinte in care sa prezinti principiile care pot sta la baza unei vieti echilibrate,valorificand un text citit


ionelamaria22: despre ce text e vorba?
Sturm: orice
Sturm: sau na...scri numai despre principiile care pot sta la baza unei vieti echilibrate...fara sa mai valorifici vreun text

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionelamaria22
1
        Viata are multe planuri pentru noi, si nimic nu este intamplator. Uneori nu este usor sa te menti in echilibru , dar alteori este bine sa ai puterea sa te ridici.
In opinia mea , romanul ,,Mara'' este o poveste complicata de viata care are la baza ideea ca atunci cand visele sunt spulberate trebuie sa continui sa lupti pentru a le implini.Drept dovada , personajul Mara este un model deoarece echilibrul ei in viata este speranta. Cu toate ca e vaduva , spera la un viitor mai bun pentru copii ei si la o situatie materiala mai buna, iar pana la urma isi atinge scopul cu ajutorul increderii in sine -cel mai important principiu de baza a unei vieti echilibrate.
        In primul rand , ea demonstreaza ca viata se poate valorifica prin credinta si putere.Chiar daca ea traieste intr-o societate cu reguli stricte , nu se laa dezichilibrata nici de oameni si nici de destinul crud. Un alt principiu important este vointa , cea mai puternica ''cheie'' ce mentine echilibrul. Pe parcurs , vointa este o arma sau un ''as'' perfect pentru a infrunta obstacolele vietii.
     In al doilea rand , principala sursa a echilibrului este intelegerea. Mara incearca sa pastreze o stare pozitiva si de intelegere in familia ei , chiar daca  trece prin anumite ''necazuri'' oferite de destin.
     In concluzie , constat ca in oricine din noi exista un echilibru . Nimic nu este imposibil , iar viata nu poate sa ne doboare atata timp cat increderea , vointa , intelegerea si puterea sunt armele cu care noi putem da sens echilibrului (sau vietii).

Sper sa fie bun :3



Sturm: multam
ionelamaria22: cp :D
Alte întrebări interesante