Limba română, întrebare adresată de gabytzadulcikp0sh4d, 8 ani în urmă

Redacteaza un eseu de minimum 400 de cuvinte in care sa prezinti particularități ale unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.
Cerințe:
- evidențierea a două trăsaturi care fac posibila incadrarea textului poetic studiat intr-un curent literar.
-prezența modului in care tema se reflecta in textul poetic studiat, prin comentarea a doua imagini sau ideei poetice.
- analiza la alegere, a două elemente de compoziție si limbaj semnificativ pentru textul poetic studiat din seria: titlu;imaginar poetic; figuri semantice;motive poetice.
Ajutati-mă Va rog e urgent!! ❤

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabiichircu
19
Textul poetic este structurat pe două planuri aflate în relaţie de opoziţie prin atitudinea în faţa cunoaşterii : planul eului liric şi planul celorlalţi.Compoziţional, poezia are trei secvenţe marcate de obicei prin scrierea cu iniţială majusculă a versurilor. Prima secventă poetică exprimă concentrat atitudinea negatică a poetului fată de dezlegarea tainelor universale. A doua secventă, mai amplă se construieşte pe baza opoziţiei „eu-alţii”, „lumina mea-lumina altora”. A treia secenţă este contituită din finalul poeziei având un rol conclusiv : cunoaşterea poetică este un act de contemplaţie şi iubire.

gabiichircu: Sunt doar cateva cuvinte , sper sa ajute !
gabytzadulcikp0sh4d: Mersi frumos, dar vorba era despre o poezie care apartine lui lucian blaga adica mai mult aveam nevoie de o lectura de a lui ca nu imi trce nimic prin cap momentan.
gabytzadulcikp0sh4d: Trece*
Alte întrebări interesante