Limba română, întrebare adresată de cretustefan03, 8 ani în urmă

redacteaza un eseu in care sa spui cat de importanta este informatia pt un om​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndryForever
1

Răspuns:

 În societatea actuală, există o nevoie mare și urgentă de acces și disponibilitate a informațiilor. Necesarul de informații pentru diferitele scopuri este descris astfel: informația este un ajutor în luarea unordecizii, aceasta  generează informații noi. Acestea sunt cunoștințele/informațiile existente care ajută la generarea de noi informații, cunoștințe noi, noi teorii etc.

 Atât în viața personală a unui om, cât și în societate, informația este una dintre numeroasele motive pentru care există tehnologia inteligentă. Dacă ne-am pune întrebarea ,,De unde preluăm informația și cât de bine știm dacă e una sigură din toate punctele de vedere?'', am găsi mai greu răspunsuri, deoarece nu toate platformele sunt sigure. Ca de exemplu, dacă vedem o știre interesantă, despre un eveniment ce nu a avut niciodată loc, însă noi, credem că ne-am informat atât de bine, încât, transmitem informația și altora, neștiind de veridicitatea acesteia, atunci  se împrăștie informația de la oameni la oameni, fie ea adevarată sau nu. Ceea ce eu vreau să spun este că, chiar dacă preluăm o informație greșită, oricum aceasta ne poate ajuta în viitor. Cum? Simplu, noi vom descoperi ceea este adevărat, vom investiga felul în care a fost redactată știrea propriu-zisă, vom ști când e una falsă sau nu, vom învăța din greșeli astfel încât, data viitoare să cunoaștem dacă ceea ce citim este corect. Oamenii, pentru a trăi au nevoie de informație, deoarece doar cu ajutorul ei, ne vom putea dezvolta capacitățile de comunicare, prin simplu fapt că, odată ce am aflat ceva, ardem de dorință să spunem și altora. Totodată, informația ajută să memorăm mai bine lucrurile noi, să fim capabili să gândim strategic, critic, formându-ne noi abilități și aptitudini. Informația ne permite: dezvoltarea intelectuală care duce la credibilitate academică, dezvoltarea cunoștințelor subiectului care duce la capacitatea de a discuta subiectul cu autoritate și desigur, o capacitate de a îndeplini cerințele de cercetare ale cursului de care dispuneți.

 În concluzie, oamenii au nevoie de informație, deoarece doar datorită ei se pot dezvolta profesional, academic, intelectual, psihologic și social. Noi toți dispunem de multe resurse de unde putem prelua informație adevarată, certă, deci, ar fi de dorit să cercetăm cât mai mult când este vorba de noi și de ceea ce noi putem reprezenta.

Sper ca e ok așa cum am făcut. Succes!


cretustefan03: ms mult
AndryForever: cu drag. succes
Alte întrebări interesante