Limba română, întrebare adresată de maxutca, 9 ani în urmă

redacteaza un eseu,pornind de la versal lui Grigore Vieru,,Cindsint eu linga mama in care sa utiliizezi cuvintul mama la toate cazurile

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nina2016
4
Mama este primul cuvint rostit de mine !Mama este cea care me-a dat veata fara ca sa-i rasplatesc cu ceva !De mic/a ma invata doar lucruri bune ,fiindca mama niciodata nu ne vrea raul ! Mama,este cuvantul magic pe care l-am rostit pentru prima data!
Este ca o adiere calda de vara . Mama este fiinta cea mai draga de pe intreg pamantul. Mama nu poate muta muntii din loc ,precum fac super-eroii din desene animate,insa ea este eroul meu,este acea faptura magica,care de fiecare data a insamantat increderea si curajul in mine,persoana care ma incuraja.
Mama este prezenta in fiecare pagina din cartea vietii mele de cand m-am nascut si pana-n prezent.Mama unica scumpa mea fiinta !

nina2016: asa
Răspuns de gliga02
2
Cind sunt eu linga mama ma simt protejata si iubita.Mama este cea care ne iubeste si ne ocroteste orice am face.Chear daca o suparam,ea ne iarta si orice s-ar intimpla niciodata nu ne-ar lasa balta.Ma este cea mai sfinta persoana de pe pamint.Noi toti trebuie sa ne iubim mama,fiindca ea ne-a data viata si ne-a ingrijit si ne ingrijeste.Fiecare mama are grija ca copilul ei sa fie educat si sa aiba cei sapte ani de acasa,de aceea noi trebuie sa o respectam si sa nu ne facem de rusine mamele cu note rele sau cu vorbe urite.Cind sunt linga mama nu mai vreau nimic,imi doresc sa fiu linga pina la nesfirsit.Mama este cea mai scumpa fiinta.Asa cum ea ne protejeaza pe noi,noi la rindul nostru trebuie sa o protejam pe ea.Fiecare copil trebuie sa-si iubeasca mama,ea ne-a data viata si ne-a educat.

gliga02: Sper sa-ti fie de folos
maxutca: da alta nai
gliga02: nu am
maxutca: aaaa da tu ce clasa esti
gliga02: a 7-a
gliga02: da ce?
maxutca: da unde adica in ce oras
gliga02: eii nu-ti mai spun
gliga02: paka
Alte întrebări interesante