Limba română, întrebare adresată de bibilaurentiu780, 8 ani în urmă

redacteaza un jurnal in care sa prezinti o intamplare la polul nord urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irinucavasile933
3

Răspuns:

Nu de foarte mult timp in urma, acum vreo 11 luni, am avut deosebita ocazie de a participa la o expeditie la Polul Nord.

Era decembrie si ziua acolo dureaza circa 30-45 minute, apoi se inopteaza asa cum spunem noi, adica lumina solara dispare, si totul era in intuneric. Cerul este extraordinar de frumos si ti se pare ca aproape poti sa-l atingi. Stelele se vedeau foarte distinct pe cerul clar, luminate perfect si-ti creau impresia ca ai fi putut sa le atingi.

Am fost cazati intr-un hotel de gheata. Totul era sculptat in gheata: paturi, mese, scaune, receptia, scarile, tot. Am fost foarte impresionati.

Dupa sosirea noastra acolo am fost primiti de un ghid lapon care ne-a calauzit pe tot parcursul sederii noastre acolo, adica precis doua saptamani.

Am vizitat asezari de eschimosi, am mers cu sanii trase de reni si chiar si de caini foarte puternici.

Am fost invitati la un bal de Craciun pe care nu-l voi uita toata viata mea. S-a cantat muzica specifica laponilor, s-au servit mancaruri specifice din carne de ren, extraordinar de gustoase.

Am format si o caravana de scutere pe zapada si ceea ce a fost intr-adevar punctul culminant al expeditiei noastre a fost cand am iesit din zona hotelului de gheata, intr-o noapte, cu ghidul nostru si admirat aureola boreala. Cerul isi schimba culorile de la galben pana la rosu si violet, am vazut si multe stele "cazatoare", era intr-adevar o feerie, foarte greu de descris.

La doua zile dupa sosirea noastra acolo a venit si un grup de japonezi care fotografiau tot timpul, in orice imprejurare. La inceput m-a distrat chestia asta, dar apoi mi s-au parut plictisitori.

Am fotografiat si noi destul de mult, dar cel mai important este ceea ne-a ramas ca amintiri de neuitat in minte si suflet.

Dupa reintoarcerea acasa, ne-am adunat toti cei care am participat la aceasta expeditie si i-am invitat si pe prietenii nostri si rudele noastre si le-am aratat si lor filmele si diapozitivele facute de noi.

Asa ceva nu se poate uita toata viata.

Alte întrebări interesante