Limba română, întrebare adresată de younggirl, 8 ani în urmă


Redactează un text argumentativ în care să-ți exprimi opinia despre următoarea
afirmaţie: „Viaţa nu este decât o călătorie." (Prințesa Diana)
Sa aiba minim 150 de cuvinte. Va rog mult.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
5

Un text argumentativ în care ne exprimăm opinia despre afirmața „Viața nu este decât o călătorie.” (Prințesa Dana) ar putea avea această structură:

Conform definiției biologilor viața este un proces care are loc în structuri organice extrem de bine organizate și se caracterizează prin faptul că este preprogramată, interactivă, adaptativă și evolutivă, însă în opinia mea, viața este o călătorie plină de lecții, greutăți, dureri, bucurii, sărbători și momente speciale care ne vor conduce în cele din urmă către destinația și scopul nostru.

În primul rând viața seamănă cu o călătorie deoarece fiecare persoană are o experiență de viață diferită, o destinație diferită și itinerarii de bifat diferite. Cu toate acestea, viața este o călătorie pe care trebuie să învățăm să o savurăm și să o prețuim. Fiecare persoană oferă un sens diferit călătoriei sale. De exemplu, uneori aceasta poate fi plină de obstacole, alteori de realizări, important este să găsim puterea de a savura fiecare moment.

În al doilea rând, viața poate fi privită ca o călătorie și nu o destinație, pe care fiecare om o parcurge într-un mod unic. Un exemplu în acest sens sunt greșelile pe care uneori le repetăm până când învățăm anumite lecții.

În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că viața este o călătorie minunată, în care este necesar să ne păstrăm entuziasmul, curajul și bucuria, pentru că dacă învățăm să fim fericiți, atunci avem toate șansele să avem succes în tot ceea ce ne propunem.

Ne amintim:

Orice text argumentativ se redactează pe structura: INTRODUCERE – CUPRINS – ÎNCHEIERE

Mai multe despre textul argumentativ aici: brainly.ro/tema/4941476

Succes și spor la teme!

#SPJ5

Alte întrebări interesante